Randers FC-talent: Det var den fedeste oplevelse!

Unge Frederik Lauenborg fik sin første kamp fra start, da Randers FC slog AGF 4-1. En kamp der begejstrede både ham selv og træneren

02:13

I lørdagens 4-1-sejr over AGF, havde Ólafur Kristjánsson tre mand med, der for første gang var at finde i startopstillingen: Nyindkøbene Bashkim Kadrii og Vladimir Rodic, og så den 20-årige Frederik Lauenborg.

Lauenborg fik sin Superliga-debut i den seneste runde mod Helsingør, og lørdag fik han så debut i startopstillingen, da AGF blev spillet ud af Ceres Park.

- Det var den fedeste oplevelse! Specielt mod AGF, omgivelserne, et derby... Det er jo noget, man har lyst til, og det er virkelig noget, man drømmer om. At komme ind og få en starter i et derby, det er fanme stort, lød det fra Frederik Lauenborg efter kampen.

Læs også Randers FC tog storsejr med hjem fra derbyet mod AGF

Midtbanetalentet startede inde i stedet for amerikaneren Perry Kitchen, der har døjet med en hovedskade siden nederlaget i Helsingør.

Derfor fik Lauenborg allerede torsdag at vide, at han skulle starte inde i lokalbraget.

- Jeg kunne godt se, at Perry stadig havde lidt med hovedet. Og det gik fint til træning, så jeg havde egentlig spillet det lidt i hovedet, før jeg rent faktisk fik det at vide.

- Men ellers var det jo bare sommerfugle i maven. Ikke så meget nervøsitet, faktisk mere spænding og glæde.

Læs også Ólafur efter AGF-skalp: Vi skal ikke stille os tilfredse

Det kloge midtbanetalent fik hele 86 minutter på banen, og han var i det store hele tilfreds med indsatsen.

- Jeg synes, det gik fint defensivt. Jeg rørte jo ikke så meget bolden, men ellers synes jeg, det gik fint. Når vi får de lange bolde, er under pres og skal skubbe op, så skal jeg jo bare være på andenboldene og se om jeg kan få dem. Og det lykkedes nogle gange og nogle gange ikke, fortæller Lauenborg, der kan tager masser erfaring med sig hjem til Randers.

- Det har modnet mig meget. Jeg skal nyde det og tage den med ro inde på banen. Jeg har mere tid end jeg egentlig forventer. Jeg har fået mere mod inde på banen og vænner mig mere og mere til det.

'Rigtig flot debut af en ung mand'

86 minutter på banen vidner også om en cheftræner, der var tilfreds med det han så fra sin talentfulde midtbanestyrmand.

01:36

Hør Ólafur Kristjánssons vurdering af Frederik Lauenborgs startdebut her.

Luk video

- Jeg synes han leverede rigtig fint. Han skulle lige vænne sig til tempoet. Hans klogskab med bolden hjalp os, og jeg synes hans indstilling var rigtig god, siger Ólafur Kristjánsson.

- Lauenborg er bare sådan en dejlig type på en fodboldbane, han går ud og giver sig 100%. Så hvis man kigger på det generelt så var det sgu en rigtig, rigtig flot debut af en ung mand.

Randers FC skal - med eller unden Lauenborg på banen - i aktion igen på fredag, når Lyngby kommer til Randers.

Herunder kan du tage med tilbage til efteråret 2016, hvor vi gik tæt på Frederik Lauenborg, der dengang brillerede på Randers FC's U19-hold. 

Øverst kan du se interviewet med ham efter AGF-kampen.

02:41

Sidste år tegnede vi et portræt af Frederik Lauenborg i vores serie om østjyske fodboldtalenter.

Luk video