Randers FC-profil har fået selvtilliden tilbage

Mikkel Kallesøe er gået hen og blevet fast mand i Randers FC's startopstilling. Det skyldes i høj grad, at trygheden og selvtilliden er tilbage.

Han scorede to mål i den seneste Superliga-runde, og det ene af dem var et sandt drømmehug. Det var samtidig den forløbelige kulmination på en sæson, hvor den unge kantspiller for alvor er trådt i karakter i Randers FC.

Mikkel Kallesøe forlængede i begyndelsen af januar sin kontrakt med Randers FC, så den nu løber frem til sommeren 2023.

Det skete som følge af et efterår, hvor den 21-årige kant leverede flere overbevisende præstationer og stort set var fast inventar i cheftræner Thomas Thomasbergs startopstilling.

Læs også Randers-målscorer overrasket efter overbevisende sejr

I søndags kulminerede Kallesøes sæson dog med en indsats som banens klart bedste i nedsablingen af AaB på udebane, blandt andet med to mål, hvoraf det sidste var en sand perle.

- Jeg har set det mange gange. Da jeg kom hjem fra kampen, så jeg det i hvert fald en del gange. Men det synes jeg også, det havde fortjent, griner Mikkel Kallesøe.

01:39

VIDEO: Se et interview med den 21-årige Randers-kant.

Luk video

Fungerede ikke i Randers

For bare halvandet år siden lignede Mikkel Kallesøe dog ikke en mand, der blev satset på i Randers. Fire kampe inde i sidste sæson røg han ud af startopstillingen, og kort efter blev han udlejet til 1. divisionsklubben Viborg.

- Jeg var udlejet til Viborg, da jeg af den ene eller anden grund ikke fungerede i Randers, med den måde vi spillede på. Sådan er det nu en gang i fodbold, fortæller Mikkel Kallesøe til Skipperligaen.

Da han vendte tilbage til Randers, var daværende cheftræner Ólafur Kristjánsson - kort efter også efterfølgeren Ricardo Moniz - begge væk, og det skifte har betydet meget for Kallesøes status i det kronjyske.

- Jeg kom tilbage hertil, hvor Bertel (assistenttræner og daværende cheftræner Rasmus Bertelsen, red.) troede på mig, da han blev træner. Klubben er gået i den rigtige retning i forhold til for halvandet år siden.

- Og så har jeg bare fået mere selvtillid af at spille. Thomasberg kom til, og han har bare bygget på det, Bertel gjorde ved mig, siger Kallesøe.

Fået troen på egne evner

Søndagens dobbelte målscorer er oprindeligt fra Lemvig, men som 15-årig skiftede han i 2012 til Randers FC's ungdomsafdeling. Allerede som 17-årig fik han Superliga-debut for kronjyderne.

- Jeg var forholdsvis ung, da jeg kom op i truppen, hvor man skulle bevise noget hele tiden. Så hvis man ikke lige spillede en god kamp, så skulle man selvfølgelig lige ud og sidde. Nu har man lidt længere snor, og det forpligter selvfølgelig også.

- Jeg er nok blevet lidt mere selvsikker og tror lidt mere på mig selv. Nu er jeg en vestjyde, som har benene nede på jorden og ikke kommer med de store armbevægelser. Men jeg har fået lidt mere tro på egne evner.

Da vi besøgte Mikkel Kallesøe i Randers, bad vi ham også forsøge at genskabe det drømmemål, han i weekenden scorede mod AaB. Se om det lykkedes her:

01:31 Luk video