Randers FC lejer angrebstalent i FC Nordsjælland

19-årige Jakob Johansson skal det næste halve år udvikle sig i Randers FC og være med i kampen om spilletid i angrebet

Den 19-årige angriber Jakob Johansson er ny mand i Randers FC. Foto: Randers FC

For kort tid siden kom det frem, at Randers FC har forstærket sig med den svenske angriber Mikael Boman, der har skrevet under på en to-årig kontrakt med kronjyderne.

Det er dog ikke den eneste nyerhvervelse i Randers.

Klubben meddeler nemlig nu, at den også har lejet den 19-årige angriber Jakob Johansson i FC Nordsjælland for resten af sæsonen.

Læs også Randers FC henter svensk bomber

- Jakob er en hurtig, aggressiv og pågående spiller, som Rasmus Bertelsen har indgående kendskab fra tiden i ungdomsrækkerne, hvor han har bombet løs. Historikken viser, at han ved, hvordan man kommer til chancer, og hvordan man omsætter dem. Han er røget lidt bagud i rækken hos FC Nordsjælland, og det giver os muligheden for at se ham her i Randers foråret ud. Han skal bidrage med en ekstra streng at spille på i offensiven. Han har nogle ting i sit spil, der kan hjælpe os, og vil være tættere på spilletid her end i FC Nordsjælland, siger Randers FC-direktør Michael Gravgaard i en pressemeddelelse.

Topscorer i ungdomsligaerne

Jakob Johansson er et forholdsvis ubeskrevet blad i den danske Superliga. Han fik i sidste sæson tre optrædener for Farum-klubben, hvilket var medvirkende til, at han inden denne sæson kom på en permanent kontrakt og samtidig blev rykket op i førsteholdstruppen.

Men i ungdomsregi har han gjort sig bemærket. Jakob Johansson har været topscorer i såvel U17-ligaen (foran det tidligere Randers-talent Emil Riis) som i U19-ligaen. Han har spillet 16 U-landskampe og scoret 6 mål.

- Jeg glæder mig til at komme i gang i Randers og lære de andre at kende. Det handler for mig om at prøve noget nyt og få spillet noget fodbold. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for, at jeg med mine kvaliteter, kan bidrage bedst muligt til holdet i den kommende tid, siger Jakob Johansson.

Lejemålet indeholder en option på at tilknytte Jakob Johansson permanent, når sæsonen er slut.