Randers FC kørt over i Parken - taber stort til FCK

FCK-spillerne havde først svært ved at finde kreativiteten frem, men de vandt alligevel 4-0 over Randers FC

Randers FC tabte lørdag med 4-0 i Parken mod FCK. Foto: Lars Møller - Ritzau Scanpix

Randers FC tabte lørdag med 4-0 i Parken mod FCK. Foto: Lars Møller - Ritzau Scanpix

Randers FC tabte lørdag med 4-0 i Parken mod FCK. Foto: Lars Møller - Ritzau Scanpix

1 af 3

Det tog noget tid at komme i gang. Faktisk mere end en halvleg. Men da FC København omsider fik ro på søndagens hjemmekamp mod Randers FC, blev det alligevel til en sikker sejr på 4-0 foran 14.129 tilskuere i Telia Parken.

Dermed er FCK på førstepladsen i Superligaen med 25 point for 12 kampe, mens Randers FC indtager tiendepladsen med 14 point.

Læs også Horsens skuffer fælt - taber på hjemmebane til oprykker

FCK mister dog førstepladsen igen senere søndag, hvis FC Midtjylland vinder hjemme over Vendsyssel FF.

FCK så i mere end halvdelen af kampen ud som et hold, der var ramt på flere parametre.

Spillerne virkede som om, at de ikke helt havde fået midtugens succesfulde tur til Frankrig og 2-1-sejren over Bordeaux i Europa League ud af kroppen.

Gik galt efter 30 minutter

FCK-træner Ståle Solbakken havde ellers skiftet ud på fire pladser i startopstillingen i forhold til den kamp. Det betød, at Jesse Joronen, Denis Vavro, Rasmus Falk og matchvinderen fra Bordeaux-kampen, Robert Skov, var med fra start mod Randers.

Samtidig var det tydeligt, at FCK savnede skadede Viktor Fischers kreativitet i en kamp på hjemmebane, hvor FCK skulle dominere og skabe spillet.

Resultatet var mangel på tempo, kreativitet og opfindsomhed, og det passede selvsagt det godt organiserede Randers FC-hold fint.

Efter 30 minutter med halve chancer til begge hold gik det alligevel galt for udeholdet.

Godt fra start i 2. halvleg

Robert Skov, en af de FCK'ere, der forsøgte at udfordre, sendte bolden ind i panden på Dame N'Doye, som flot headede sit ottende ligamål i sæsonen i kassen.

1-0-målet fik dog ikke kampen til at eksplodere til hidtil ukendte højder. Randers FC ændrede ikke nævneværdigt på sit koncept, og FCK søgte stadig efter det sprudlende offensive spil.

Læs også AGF raser over OB-straffe efter pointtab

Randers FC indledte anden halvleg med en udmærket mulighed, efter at FCK-anfører Carlos Zeca lavede en stor pasningsfejl på egen banehalvdel.

Minuttet efter fik Randers' Benjamin Stokke en mulighed, og man fornemmede, at FCK skulle knokle sig til en god gammeldags arbejdssejr. Sådan kom det dog ikke til at gå.

Gik pludselig stærkt

Efter 57 minutter kunne Ståle Solbakken tage det lidt mere roligt, da hans hold fordoblede føringen.

Venstrebacken Nicolai Boilesen sendte et meget præcist indlæg, som Randers-målmand Patrik Carlgren akkurat ikke kunne nå, ind i straffesparksfeltet, og så headede Pieros Sotiriou hjemmeholdet på 2-0.

Det var kun FCK-spillerne, der fik lov til at juble over mål i søndagens kamp, hvor Randers var på besøg i Parken.  Foto: Lars Møller - Ritzau Scanpix

Nogle minutter senere fik Robert Skov udbytte af sit målsøgende spil, da han flot hamrede bolden i mål til 3-0. Det var tredje kamp i træk, at den tidligere Silkeborg-spiller kom på måltavlen, og han blev fortjent kåret som hjemmeholdets bedste spiller.

Knap ti minutter før tid lod Robert Skov sig afløse af Kenan Kodro, som sluttede målfesten af med scoringen til 4-0.

FCK har på grund af den forestående landskampspause 14 dage til næste ligakamp, som er ude mod Vejle. Randers FC møder næste gang SønderjyskE hjemme.