Randers FC hyrer hollandsk cheftræner

Det bliver den 53-årige hollænder Ricardo Moniz, der afløser Ólafur Kristjánsson som cheftræner for de lyseblå kronjyder

Ólafur Kristjánsson sagde stop i torsdags. Han kunne ikke længere se sig selv i trænersædet på BioNutria Park. 

Nu er afløseren fundet, og det er en overraskende en af slagsen.

Hollænderen Ricardo Moniz har tidligere stået i spidsen for blandt andre østrigske Red Bull Salzburg, tyske 1860 München og engelske Notts County.

Senest stod han i spidsen for FC Eindhoven, der spiller i den næstbedste hollandske række.

- Vi får en cheftræner, som er et af de mest passionerede og dedikerede fodboldmennesker, jeg har mødt. Han er fyldt med energi og er en træner, der inspirerer og motiverer spillerne til at yde sit bedste i hver eneste træning. Med Ricardo får vi også en træner, der vil stille store krav til spillerne. Han er hollænder, men ikke romantiker, og 99 pct. er ikke nok for ham. Det er kun 100 pct., der tæller, siger Randers FC-direktør Michael Gravgaard i en pressemeddelelse.

Kender Gravgaard fra Hamborg

Ricardo Moniz har selv en karriere bag sig som aktiv fodboldspiller. Her udfoldede han sig i forsvaret for flere mindre hollandske klubber.

Efter støvlerne blev stillet på hylden har han været vidt omkring, hvilket blandt andet har ført ham til den engelske storklub Tottenham Hotspur, hvor han var færdighedstræner.

I en kort overgang stod han også i spidsen for den tyske traditionsklub Hamburger SV. Og netop i Hamborg stiftede Michael Gravgaard bekendtskab med Moniz, da danskeren spillede for den nordtyske klub. 

Moniz er dog et stort set ubeskrevet blad i den danske fodboldverden. Og det er ikke tilfældigt, lyder det fra Randers FC's direktør.

- Vi har behov for at få en udefra, som ikke har nogen forudindtaget holdning til Randers FC. Derfor besluttede vi også hurtigt at kigge efter en træner, der ikke tidligere har været i den danske andedam. Der findes en masse dygtige trænere inden for landets grænser, men i den position vi befinder os i nu, så har vi brug for friske øjne og kræfter. Det får vi i Ricardo Moniz, og jeg har virkelig stor tiltro til, at han kan være med til at få vendt udviklingen, siger Gravgaard.

Ricardo Moniz har første arbejdsdag på Viborgvej i morgen, mandag. Klokken 13:00 vil der være mulighed for, at både fans og den danske verdenspresse kan hilse på den nye cheftræner. Det sker i Thor Loungen på BioNutria Park.

Blå bog: Ricardo Moniz

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand

IMG_9091

play Er der plads til flere borgere i Balle?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_18e

Siv lever efter sin menstruationscyklus: - Jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias