Randers FC henter anfører hos østjyske konkurrenter

AC Horsens mister sin anfører Mathias Nielsen, der skifter til Randers FC senest til sommer

Mathias Nielsen skifter til Randers senest til sommer. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Det kronjyske Superliga-mandskab fra Randers FC styrker defensiven med 27-årige Mathias Nielsen, som klubben henter hos de østjyske kolleger fra AC Horsens.

Mathias Nielsen har fået sin fodboldopdragelse i det tidligere Herfølge BK, og har siden været forbi klubber som FC Nordsjælland og Viborg FF. I AC Horsens har han senest været anfører.

Vi er hele tiden på udkig efter spillere, som kan forstærke vores trup. Og da muligheden for at tilknytte Mathias opstod, var vi heller ikke i tvivl.

Søren Pedersen, sportslig- og kommerciel direktør Randers FC 

- Vi er hele tiden på udkig efter spillere, som kan forstærke vores trup. Og da muligheden for at tilknytte Mathias opstod, var vi heller ikke i tvivl. Han kan dække flere forskellige positioner, hvilket er et stort plus, lyder det fra en tilfreds sportslig- og kommerciel direktør, Søren Pedersen, i en pressemeddelelse.  

- Dernæst har han stor erfaring og lederegenskaber. Det at vi kan tiltrække en spiller med Mathias kvalitet er udtryk for, at vi har gang i noget spændende, fortsætter han.

Også Mathias Nielsen er glad for, at der nu er kommet styr på fremtiden.

- Jeg er blevet 27 år, og befinder mig i min bedste fodboldalder, derfor føler jeg mig klar til at tage næste skridt i min karriere. Jeg er sikker på, at Randers FC er det helt rette sted for mig. Jeg har haft mange samtaler med klubben, og jeg synes, at projektet lyder spændende, siger Mathias Nielsen.

Som udgangspunkt tiltræder Mathias Nielsen først i Randers FC den 1. juli 2019.

07:10

VIDEO: Mathias Nielsen fik den 18. marts 2017 en alvorlig knæskade til en træning. Fem måneder senere talte TV2 ØSTJYLLAND med ham om den hårde periode som skadet.

Luk video

Det rigtige for begge parter

Hos AC Horsens har manager Bo Henriksen i flere måneder kendt til interessen for holdets anfører, så han er på ingen måde overrasket over skiftet.

- Jeg synes, at det er fint for Mathias, når det er det, han gerne vil. Det er det rigtige for både ham og os, det rigtige for begge parter er at skilles, siger manageren til TV2 ØSTJYLLAND. 

Jeg synes, at det er fint for Mathias, når det er det, han gerne vil. Det er det rigtige for både ham og os, det rigtige for begge parter er at skilles.

Bo Henriksen, AC Horsens manager

Hos De Gule har man været glade for defensivspillerens indsats gennem årene, og Bo Henriksen ønsker ham kun alt godt fremover. 

- Mathias har været med på hele rejsen og har ydet en stor indsats. Jeg har kun positive ting at sige om Mathias Nielsen, lyder fra Bo Henriksen, der samtidig er fortrøstningsfuld i forhold til en fremtid uden anføreren:

- Ingen er uundværlige, heller ikke Mathias. Jeg har været viden om dette rigtig længe, så vi har kunnet forberede os. 

Manageren betegner i samme ombæring spilleren som dedikeret og loyal, så han forventer, at Mathias Nielsen yder sit bedste for AC Horsens, indtil han skifter.