Randers FC efter Keller-farvel: Nu ser vi fremad

Christian Keller har fået ophævet sin kontrakt med Randers FC, og dermed er konesagen helt lukket, lyder det fra klubben

02:40

Gennem foråret har den såkaldte konesag i Randers FC fyldt meget, men mandag er sagen blevet endeligt afsluttet, da klubben og Christian Keller er blevet enige om at ophæve samarbejdet.

Beslutningen om at sige farvel til klubbens tidligere anfører fik resten af spillertruppen af vide før mandagens træning, som er den første forud for den kommende sæson i Superligaen.

SE OGSÅ: Christian Keller er færdig i Randers FC

- Det er en sag, man har haft over sig et stykke tid her i Randers FC, og da vi snakkede sammen var det en helhedsvurdering af hele situationen, at det var bedst for alle implicerede parter at finde en løsning på det, og det har vi gjort, og nu kigger vi fremad, siger Ólafur Kristjansson, der er ny cheftræner i Randers FC, til tv2oj.dk.

Ønsker Keller alt det bedste i fremtiden
Han er glad for, at der kom en afslutning på sagen, hvor Christian Keller har indledt et forhold til Jonas Borrings ekskone. 

- Ja, det er jeg. Det var vigtigt, at vi kom i gang på førstedagen med den trup, som vi fremadrettet ønsker at arbejde med, og jeg ønsker Keller alt det bedste i fremtiden, siger den nye Randers FC-træner, som tidligere har stået i spidsen for FC Nordsjælland. 

08:08

Se et interview med Christian Keller

Luk video

Også for midtbanespiller Kasper Fisker er sagen nu helt lukket og ude af verden.

SE OGSÅ: Randers FC skiller sig af med keeper og henter en ny

- Nu er den sag i hvert fald lukket. For mig betød det sgu ikke det store. Vi havde vænnet os til det hele, og der var ligesom lukket for sagen for vores vedkommende, og nu er den så blevet definitivt lukket, siger Kasper Fisker.

Hele sagen kom frem, da Jonas Borring den 11. marts fortalte til Ekstra Bladet, at daværende holdkammerat og anfører i Randers - Christian Keller - havde indledt et forhold til Borrings kone, som Borring stadig boede sammen med, selvom parret var ved at blive skilt.

Jonas Borring fik senere ophævet sin kontrakt i Randers FC, og han spiller nu for Brøndby IF. Christian Keller har ikke fået spilletid for førsteholdet, siden sagen kom frem, og det får han altså heller ikke i den kommende sæson. Christian Keller nåede 145 førsteholdskampe for Randers FC.

I videoen øverst kan du se interview med Ólafur Kristjansson, Alexander Fischer og Kasper Fisker.

Overblik over hele sagen

9. marts 2016
* Randers FC meddeler, at Jonas Borring af personlige årsager har fået fri på ubestemt tid.

11. marts
* Jonas Borring fortæller til Ekstra Bladet, at "personlige årsager" dækker over, at holdkammerat og anfører i Randers - Christian Keller - har indledt et forhold til Borrings kone, som Borring stadig bor sammen med, selv om parret er ved at blive skilt.
* Randers FC tager anførerbindet fra Christian Keller som følge af sagen. Mads Fenger udpeges som ny anfører.
* Randers bekræfter, at klubben kort før sagens opblussen har forlænget kontrakten med Jonas Borring.

12. marts
* Jonas Borring slår over for flere medier fast, at han ikke vil spille på hold med Keller igen.
* Randers FC-direktør Michael Gravgaard slår fast, at klubben ikke kan fyre Christian Keller på baggrund af sagen.
* Christian Keller siger til BT, at han ikke kan se nogen grund til, at han skal forlade Randers.

13. marts
* Randers FC taber til Brøndby uden hverken Keller eller Borring i truppen. Træner Colin Todd vrager Keller til kampen og henviser til, at spillertruppen aktuelt ikke har respekt for Keller.
* Direktør Michael Gravgaard håber, at dialog kan skabe en løsning. Sagen kræver tid, slår han fast.
* Alexander Fischer fortæller, at han og de øvrige spillere har haft et møde om sagen, og han slår fast, at spillertruppen overvejende sympatiserer med Borring i sagen.

16. marts
* Randers ryger ud af pokalturneringen efter en tæt kamp mod FCK - igen uden Borring og Keller. Borring har stadig orlov, og Keller er igen valgt fra af træner Colin Todd.

18. marts
* Christian Keller siger til BT, at han kun vil spille fodbold i Randers. Når og hvis han stopper i Randers, er karrieren slut.

20. marts
* Randers spiller tredje kamp i træk uden Borring og Keller som følge af sagen. Keller er igen fravalgt, Randers taber hjemme til Viborg. Randers-spiller Mads Agesen siger efterfølgende, at han håber, der snart findes en løsning, idet holdet godt kunne bruge begge spillere - eller i det mindste én af dem - på banen.

23. marts
* Randers FC meddeler, at klubben er blevet enig med Jonas Borring om at ophæve kontrakten. Direktør Michael Gravgaard lader forstå, at der reelt ikke var et alternativ, selv om han gerne havde set Borring tilbage i truppen.

1. april
* Træner Colin Todd siger til TV3 Sport, at så længe han er træner, vil han ikke bruge Christian Keller på banen.

7. april
* Bestyrelsen i Randers FC er stærkt utilfreds med Colin Todds udmeldinger i konesagen og gør det klart, at sådanne udtalelser ikke vil blive tolereret fremadrettet.

29. april
* Jonas Borring præsenteres som ny spiller i Brøndby, kontrakten er toårig.

4. maj
* Colin Todd stopper i Randers. Han siger med tydelig henvisning til konesagen, at ingen enkeltstående sag er årsag til hans farvel. Christian Keller håber, at Todds farvel kan betyde, at vejen til spilletid åbnes for ham.

23. maj
* Randers FC præsenterer den tidligere FC Nordsjælland-træner Ólafur Kristjánsson som ny cheftræner. Sportschef Ole Nielsen afviser, at Kellers fremtidige rolle har været på bordet under forhandlingerne med den nye træner.

20. juni
* Randers FC meddeler på sin hjemmeside, at kontrakten med Keller er ophævet et år før udløb. Klubben tror ikke på, Keller kan komme tilbage som den profil, han tidligere har været. Keller, der tidligere har udtalt, at han ikke kunne se sig selv spille andre steder end i Randers, siger, at han nu vil overveje, hvad fremtiden skal bringe. 

Kilde: Ritzau