Randers-back var på vej på ferie midt i transferkaos

I de sidste timer af transfervinduet var Erik Marxen pludselig meget tæt på at skifte til engelsk fodbold, men han kunne ikke blive enig med MK Dons

07:28

Når det vindue, hvor fodboldklubberne har mulighed for at købe og sælge spillere, lukker i, så skal der ofte træffes nogle meget hurtige beslutninger. En af dem var for eksempel, da AGF hentede André Riel med kun fire minutter tilbage af transfervinduet.

I København stod Randers FC-spilleren Erik Marxen også pludselig i en lignende situation. Han var egentlig på vej på en forlænget weekend i det spanske, men kunne med ét opkald få et nyt rejsemål.

- Jeg stod i Kastrup Lufthavn og vidste at jeg skulle flyve til Mallorca klokken 20.30. Og jeg kunne i princippet få et opkald fra min agent, der sagde "Nej, vi smutter til London i stedet for", forklarer Erik Marxen.

En ubehagelig situation

Selvom mange spillere drømmer om eventyret i udlandet, så var det sene tidspunkt en anelse for stressende for den 26-årige venstre back.

I situationen er det en lille smule ubehageligt ikke rigtigt at vide, om man lige om lidt får et tilbud, man ikke kan sige nej til, og så bare være nødt til at ændre sit liv forholdsvis radikalt.

Erik Marxen, Randers FC

- Jeg synes personligt ikke, det er ret behageligt, at stå der på sidstedagen, selvom det jo et eller andet sted er en luksussituation, så er det lidt angstprovokerende at stå i. 

- I situationen er det en lille smule ubehageligt ikke rigtigt at vide, om man lige om lidt får et tilbud, man ikke kan sige nej til, og så bare være nødt til at ændre sit liv forholdsvis radikalt.

Kunne ikke blive enig

Det tilbud, der kunne ændre Marxens liv radikalt, kom fra den engelske klub MK Dons, der frister en tilværelse som midterhold i den tredjebedste engelske række, League One.

- Jeg får at vide fra min agent, at MK Dons var interesserede og nok godt kunne blive enige med Randers om en pris. Så spørgsmålet var, om vi kunne blive enige om en kontrakt, fortæller Erik Marxen.

- Det kunne vi så ikke i sidste ende. Det var også lige på falderebet, og det gjorde, at der måske skulle en lille smule ekstra penge på bordet for mit vedkomne, før jeg kunne sige, at nu slipper jeg alt, hvad jeg har i hænderne og tager afsted.

Tager kampen op med Conboy

Selvom Randers FC altså var villige til at sælge Erik Marxen, så føler den tidligere Vejle-, Horsens- og SønderjyskE-spiller ikke, at han er uønsket i Ólafur Kristjánssons trup.

- Jeg tror, Michael (Gravgaard, direktør i Randers FC, red.) har kigget på det tilbud, han har fået forlagt og så tænkt, at vi er okay dækket ind, og at der er en okay økonomi i det for dem. Så det er ikke noget, jeg tager personligt.

Læs også Nye Randers-spillere har haft gode snakke med klubben

Marxens hidtidige konkurrent på venstre backen, Alexander Fischer, skiftede tidligere på sommeren til Viborg FF, men i stedet hentede klubben den rutinerede Kevin Conboy hjem fra hollandsk fodbold.

Den handel slår dog ikke Erik Marxen ud af kurs.

- Jeg tager selvfølgelig stafetten op, også selvom Kevin er kommet her i vinduet. Der er før kommet konkurrenter ind, der har fået lov til at sidde på bænken, så det håber vi fortsætter sådan.

Randers FC skal lørdag til Aarhus for at spille lokalbrag mod AGF. Derbyet fløjtes i gang klokken 16:00.

Ólafur Kristjánsson og Glen Riddersholm var gæster i ugens udgave af Fodbold med Horup. Se udsendelsen lige HER!