Randers-angriber: Moniz har et godt navn i Tyskland

Randers FC's tyske angriber er en af de få, der rent faktisk ved noget om den nye træner, Ricardo Moniz

02:34

Marvin Pourié har haft svært ved at få målnettet til at blafre denne sæson, men måske et trænerskifte kan ændre på dette.

Ricardo Moniz er et ukendt trænernavn for mange med kendskab til den danske Superliga.

Men Randers FC's Marvin Pourié kender faktisk lidt til den nye hollandske træner.

Læs også Ny kronjysk træner: Ikke svært at vælge Randers FC

- Da jeg spillede i 1860 München, spillede jeg vidst mod ham i den tyske cup. Han var træner for Hamburg. Han har et rigtig godt navn i Tyskland, siger Marvin Pourié til Fodbold med Horup.

Den har stået på to træningspas om dagen, siden ankomsten af Ricardo Moniz.

Hans opførsel, og den karisma han besidder, er meget imponerende. Selv alle de mere erfarne spillere heroppe lytter virkelig efter.

Marvin Pourié, Randers FC

Det minder om den træningsstil, Marvin Pourié kender fra sit hjemland, og han fortæller om en ny træner, der indtil nu har gjort et godt indtryk. 

- Hans opførsel, og den karisma han besidder, er meget imponerende. Selv alle de mere erfarne spillere heroppe lytter virkelig efter, når han siger noget, siger Marvin Pourié. 

Flere træningspas i vente

- Et hårdt et af slagsen. Det har alle de tre træningspas, vi har haft under Ricardo (Moniz, red.), haft tilfælles indtil nu.

Sådan siger Erik Marxen, da vi fanger ham mellem tirsdagens to træningspas. 

04:57

VIDEO: Hør blandt andet hvad Erik Marxen mener om, at Ricardo Moniz selv deltager i træningen. 

Luk video

Venstrebacken skulle have været gæst i ugens Fodbold med Horup, men med den nye hollandske cheftræners ankomst er der skruet op for antallet af træninger.

Så tirsdag eftermiddag foregår altså for Erik Marxens på træningsanlægget i Randers. 

- Jeg tror, at vi i Danmark er lidt mere forskrækkede i forhold til det her med to træningspas på banen, end de er i udlandet. Jeg kunne sagtens forestille mig, at to træningspas bliver et gennemgående element, siger Erik Marxen.

Viceanfører Kasper Enghardt tror også, at der skal trænes oftere på græs med den nye træner.

- Det virker til at være noget, han bruger endnu mere, end vi har været vant til, så det skal vi lige vænne os til. Men det er jo dejligt at spille fodbold. Det er det, vi godt kan lide, fortæller Kasper Enghardt.

Ricardo Moniz deltog selv i øvelserne, da han mandag stod i spidsen for den første træningsdag i Randers FC. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Spillerne beskriver generelt den nye træner som en person med kærlighed til spillet.

Og det giver nogle interessante muligheder, at Ricardo Moniz ikke har det store kendskab til hverken spillerne eller dansk fodbold generelt.

- Jeg fornemmer, at han har en meget objektiv tilgang til, hvilke kvaliteter vi har, og hvilke kvaliteter han vil have på de forskellige positioner. Så selvom man måske har været vant til at spille en position i hele sin karriere, så kan man ikke helt afvise, at han gerne vil have en spillers kvaliteter på en helt anden eller tredje position, forklarer Erik Marxen.  

03:14

VIDEO: Kasper Enghardt fortæller om de første indtryk af den nye cheftræner.

Luk video

- Han har meget gåpåmod og skal ikke tænke så meget over, hvad der tidligere er sket, og hvordan spillestilen er i Danmark. Han kan komme med sine egne ideer og få dem få ført ud i livet. Han tænker måske lidt mindre over det, end en dansk træner ville gøre, siger Kasper Enghardt.

I videoen øverst i artiklen kan du se hele interviewet med Marvin Pourié.