Ny Randers-træner ser fremskridt efter uafgjort mod AaB

Den nye Randers-træner, Ricardo Moniz, kunne se fremskridt i holdets præstation i mandagens 1-1-kamp mod AaB

Ricardo Moniz fik 1-1 i sin hjemmebanedubut for Randers FC mod AaB. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Randers har endnu ikke vundet hjemme i Alka Superligaen i denne sæson. Det er facit, efter at bundholdet i rækken spillede 1-1 hjemme mod AaB.

Men det lignede et nyt nederlag i den nye træner Ricardo Moniz' anden kamp i spidsen for holdet, og han havde fokus på det positive i sit holds præstation i kampen, trods plads til forbedringer.

Læs også Randers FC og AaB delte i decideret dårlig fodboldkamp

- Vi burde have lavet det første mål. I første halvleg havde vi chancer, selv om de ikke ligefrem var de største. Men det var et uhyre vigtigt point, og det kunne man jo også se på spillernes reaktioner til sidst, siger Ricardo Moniz.

Moniz: Der var fremskridt

Han så fremskridt i sit holds præstation i forhold til sidste uges 2-3-nederlag til FC Nordsjælland.

- Jeg er glad for præstationen. Det mentale aspekt af det ene point skal man ikke underkende. For havde vi tabt igen, var vi jo blevet yderligere distanceret, siger han.

- Når man som os ikke har exceptionelle spillere, er det meget vigtigt, at man kan presse modstanderne rent fysisk i 90 minutter. Mod Nordsjælland gik vi døde efter 70 minutter, men i dag var der fremskridt på den konto.

Randers FC-AaB 1-1 (0-0)

0-1 Frederik Børsting (82. minut)
1-1 Erik Marxen (90. minut)

Gult kort: Pavol Safranko, AaB (31.), Frederik Lauenborg, Randers FC (33.), Jores Okore, AaB (61.), Nikola Djurdjic, Randers FC (81.) og Oliver Abildgaard, AaB (89.)

Tilskuere: 4.121

Randers fik udlignet i overtiden, da Erik Marxen headede et frisparksindlæg ind til 1-1 i en situation, hvor Randers satsede hele butikken og havde målmand Hannes Halldorsson med fremme.

- Det er klart, at jo mere man overbefolker feltet, jo sværere bliver det også for dem at have en fri mand til at afvise, så måske havde det betydning med ham fremme, siger målscorer Erik Marxen.

Erik Marxen fik i kampens tillægstid udlignet for Randers FC. Foto: Henning Bagger - Scanpix

- Vi har i hvert fald haft rigtig svært ved at lave mål på dødbolde, når vi kun har haft fem-seks mand i feltet, så det kan jo være, at vi bare skal til at satse hele puljen og håbe på det bedste, siger han.

Det ene point mod AaB var Randers' første efter tre nederlag på stribe i Alka Superligaen.