Ny kronjysk træner: Ikke svært at vælge Randers FC

Den nye cheftræner i Randers FC, Ricardo Moniz, havde første arbejdsdag på træningsbanen mandag og blev efterfølgende officielt præsenteret på stadion

02:30

Hollænderen Ricardo Moniz tog mandag Randers og træningen i Randers FC med storm, da han selv deltog under opvarmningen og løb forrest. Efterfølgende gav han over for pressen udtryk for sin store glæde ved at være i den kronjyske klub.

- Det er en stor ære at være i Danmark og Randers. Jeg kender Gravgaard (Randers-direktør Michael Gravgaard, red.) fra vores fælles tid i Hamborg, og det var slet ikke svært for mig at vælge at tage til Randers FC, siger Ricardo Moniz til TV2 ØSTJYLLAND.

01:02

Se video fra Ricardo Moniz' første træning i Randers FC her. 

Luk video

Han fik først interessen fra Superligaklubben at vide i onsdags, og siden har det så været en hektisk tid for Moniz forhandlinger om en kontrakt og få pakket til livet i Danmark.

- Randers FC kender jeg fra 2009, hvor jeg var i Hamborg, og vi mødte klubben og faktisk tabte på vores hjemmebane. Allerede dengang var jeg imponeret over, hvor hårdtarbejdende en klub det var. Siden har jeg ikke rigtig fulgt klubben og Superligaen, fortæller Ricardo Moniz.

 Du skal altid stille et godt eksempel og inspirere. Kan jeg tage en sprint, kan spillerne også.

Ricardo Moniz, Randers FC

Han forsikrer dog om, at han inden lørdag ved alt om modstanderne.

- Men det handler også mindst lige så meget om vores egne styrker – dem har jeg fokus på.

Under den første træning i Randers FC var Ricardo Moniz særdeles deltagende og engageret og deltog eksempelvis selv i opvarmningen.

- Du skal altid stille et godt eksempel og inspirere. Kan jeg tage en sprint, kan spillerne også, lyder det fra træneren om den væremåde.

Direktør Michael Gravgaard kom også med sine betragtninger om den nye mand i trænersædet, som han af gode grunde er ganske godt tilfreds med at have fået til klubben.

Udover at have forhåbningerne om øget pointhøst til Superliga-holdet, så tror direktøren også, at Moniz kan bidrage med meget i forhold til talentudviklingen.

- Det ville da være dumt ikke at bruge hans kompetencer på det område. Han har været med til at skabe Red Bull Salzburgs ungdomsfilosofi, så jeg er sikker på, at vores ungdomstrænere får en inspirerende og dedikeret træner at se, siger Michael Gravgaard.

Herunder kan du interview med Ricardo Moniz og Michael Gravgaard, som vi sendte live på Facebook. Øverst på siden er der video fra det officielle pressemøde på BioNutria Park.