Marxen: Ricardo skal passe på han ikke presser os for hårdt

Under cheftræner Ricardo Moniz træner RFC-spillerne op til fire timer om dagen. Det kan være mentalt hårdt i længden, lyder det fra spiller Erik Marxen

08:37

Cheftræneren skal have øje for, hvor længe han kan blive ved med at presse spillerne til deres yderste, mener RFC-spiller Erik Marxen.

På den lange bane får Randers FCs nye cheftræner Ricardo Moniz brug for lidt 'fingerspitzgefühl', når det kommer til, hvor hårdt han kan presse de randrusianske førsteholdsspillere på træningsbanen.

Sådan lyder det fra forsvarspiller i klubben Erik Marxen, der fortæller, at spillerne lige nu skal præstere i op til fire timer om dagen på træningsbanen.

Læs også Randers-målscorer: En uafgjort er ikke noget at fejre

- Lige nu er det nyt og spændende, og folk vil gerne vise sig frem, og så er det ikke noget problem. Men det er klart, at der kan komme en periode, hvor han er nødt til at vurdere, om vi også mentalt kan holde til at være på i så forholdsvist stort et omfang, som vi er nu, siger Erik Marxen til TV2 ØSTJYLLAND.

Cheftræner Ricardo Moniz har dog ikke umiddelbart planer om at drosle ned på træningstimerne.

- Vi ligger stadig i bunden, og der er stadig mere arbejde, der skal gøres. Og hvis man vil have succes, så skal man træne hårdere, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Du kan høre hele interviewet med cheftræner Ricardo Moniz herunder.

11:30 Luk video

Erik Marxen er enig i, at Randers FC lige nu har brug for at arbejde igennem og kæmpe sig op fra bunden, men han mener alligevel, at cheftræneren skal have øje for, hvor længe han kan blive ved med at presse spillerne til deres yderste.

Måske er jeg for hård, hvis man ikke forstår min mentalitet. Men den her klub havde et valg, og de valgte at hyre mig. Jeg håber, at de forventer, at jeg er mig selv, for ellers skulle de have valgt en anden.

Ricardo Moniz, cheftræner

- Det er klart, at man som træner skal være opmærksom på spillernes mentale overskud. Det har jeg da også en forventning om, at Ricardo er. Man kan godt holde til i perioder at være meget på og træne meget, men man skal også være klar over de konsekvenser, det kan have, hvis det er noget, man gør i tre, fire, fem måneder i træk, siger Erik Marxen.

Hollænderen Ricardo Moniz mener dog bestemt ikke, at hans træningsstil er for hård til Randers FC-spillerne.

- Måske er jeg for hård, hvis man ikke forstår min mentalitet. Men den her klub havde et valg, og de valgte at hyre mig. Jeg håber, at de forventer, at jeg er mig selv, for ellers skulle de have valgt en anden, siger Ricardo Moniz.

Læs også Ny Randers-træner ser fremskridt efter uafgjort mod AaB

Cheftræneren har en fortid i klubber som Tottenham Hotspur, Red Bull Salzburg og Hamburger SV, og han er vant til at beskæftige sig med spillere, der har viljen til at arbejde sig til tops.

Erik Marxen kan dog godt have sin tvivl om, hvorvidt den samme mentalitet kan findes hos danske superligaspillere.

Man kan godt holde til i perioder at være meget på og træne meget, men man skal også være klar over de konsekvenser, det kan have, hvis det er noget, man gør i tre, fire, fem måneder i træk.

Erik Marxen, spiller

- Jeg tror godt, vi kan kapere den måde, han er på. Men vi er ikke alle sammen van Nistelrooy. Der er nogle, der er mere stålsatte end andre, og nogle som i højere grad er villige til at gå igennem ild og vand for at få deres karriere så langt som muligt. Og der er måske en tendens til, at danske fodboldspillere ikke i samme omfang er villige til at ofre det, der måske skal til, hvis man, som Ricardo siger, skal helt op på øverste hylde, siger forsvarsspilleren.

Erik Marxen beskriver trænerskiftet fra Ólafur Kristjánsson til Ricardo Moniz som en stor omvæltning.

- Men jeg synes, det har været godt for os. Vi har brug for det, siger han.

Næste opgør for Ricardo Moniz og tropperne udspiller sig den 30. oktober, hvor holdet skal møde Brøndby.