Kallesøe starter på en frisk i Randers FC efter nytår

Den unge højreback har haft et succesfuldt ophold i Viborg, og nu vil han hjem til Randers og kæmpe sig på holdet - og vinde fansene tilbage

Randers FC udlejede i slutningen af august Mikkel Kallesøe til Viborg FF for resten af efteråret. 

1. division spillede årets sidste kamp i slutningen af november, og i dag har Mikkel Kallesøe sidste træning sammen med leje-kammeraterne i Viborg. Herefter står den på ferie, inden turen går tilbage til Randers FC.

- Planen er nu, at jeg skal tilbage til Randers. Det eneste jeg ved, er at jeg skal tilbage og forsøge at kæmpe mig på holdet. Og selvfølgelig vil jeg gerne tilbage og forsøge at gøre det så godt som muligt, siger Mikkel Kallesøe.

Kommet sig over skaden

Lejesvenden har i alt 44 kampe for Randers FC under bæltet. Især i begyndelsen af sidste sæson viste han mange lovende takter for kronjyderne, hvor det blev til flere pointgivende mål. Men så blev han ramt af en hjernerystelse - endnu en i rækken af efterhånden utallige hjernerystelser, som den 20-årige back har døjet med igennem hele sin karriere. 

En specialdesignet beskyttelseshjelm er nu fast udstyr, når Kallesøe går på banen, og efter skiftet til Viborg har han atter fået masser af tid netop der - på banen. 

- Det har været rigtig godt at spille kontinuerligt på en plads jeg gerne vil spille. Det var målet. Og det var vigtigt oven på skaden at få en masse spilletid.

- Det har været utroligt dejligt at spille på en plads, man følte sig tryg ved. Jeg skulle selvfølgelig lige finde ind i det igen, for det er længe siden jeg har spillet fast der, men det har været rigtig godt, forklarer Kallesøe.

quote Det har været rigtig godt at spille kontinuerligt på en plads jeg gerne vil spille. Det var målet. Og det var vigtigt oven på skaden at få en masse spilletid.

Mikkel Kallesøe, Randers FC-spiller udlejet til Viborg

Viborg har han spillet favoritpositionen som højre back og været fast mand i alle 11 kampe efter ankomsten. Klubben har dog haft et skuffende efterår siden nedrykningen til 1. division. Efter 19 runder ligger holdet på 7.-pladsen, dog med de playoffgivende pladser inden for rækkevidde. 

- Vi har haft lidt svingende resultater. Men jeg synes, jeg har gjort det fint. Selvfølgelig er der også pres i Viborg. Man skal rykke op og gøre det godt, men der har også været meget turbulens, med ny træner kort inden jeg kom til og så videre. 

Uheldig stikpille til Randers

I et interview med Viborg Stifts Folkeblad kort efter skiftet, udtalte Kallesøe, at mandskabsbehandlingen i Viborg var bedre end i Randers. En udtalelse han ikke er helt stolt af i dag.

- Der var nogle problemer i Randers for mig. Jeg kom til at udtale mig dumt om Randers. Ikke om fansene, men jeg var selvfølgelig bare frustreret oven på min skade. 

I sin tid i Randers er Mikkel Kallesøe næsten udelukkede blevet brugt på kanterne eller på den offensive midtbane, og det var noget af det, der nagede det unge talent. Drømmepositionen er nemlig højre back, og her blev det ikke til mange minutter.

- Jeg fik spilletid, men det var ikke på de pladser, jeg følte, de fik den bedste udgave af mig. Hvis jeg skal have det bedste ud af karrieren, var det ikke godt at blive kastet rundt på forskellige positioner. Det sagde jeg til Ólafur, og det blev han ikke glad for.

Ny start

I begyndelsen af oktober tog Ólafur Kristjánsson sit gode tøj og gik, og i stedet blev cheftrænerkontoret overtaget af hollandske Ricardo Moniz. Det trænerskifte er samtidig en kærkommen mulighed for Kallesøe.

- Jeg er utroligt glad for, at jeg kan starte på en frisk og glemme det, der er sket og se fremad. Jeg vil ikke sige, jeg er ked af, jeg udtalte mig sådan, men jeg er ked af, hvis nogle af fansene så sig sure på mig. 

Hvis ønsket om at blive set som højreback i Randers bliver opfyldt, så skal kampen tages op mod veteranen Johnny Thomsen, der har siddet tungt på den position siden 2012.

- Selvfølgelig er jeg klar til det, men jeg skal gøre det godt til træning, tage det sure med det søde og give den gas. Og hvis man ikke bliver valgt første gang, skal man bare klø på og blive ved med at kæmpe. Og det er noget af det, jeg har fået med fra Viborg, som jeg måske ikke var så god til i Randers.

Den teknisk stærke vestjyde kom til Randers FC som ungdomsspiller i 2012, og hans kontrakt med kronjyderne løber indtil sommeren 2020.

Mikkel Kallesøes direktør i Randers FC, Michael Gravgaard, var gæst i ugens Fodbold med Horup sammen med de andre østjyske direktører. Se hele programmet herunder!