Hjemvendte Randers-drenge har kriller i maven inden playoff

På søndag går det løs med de første playoffkampe. For to Randers FC-spillere er det en helt anden situation, end de oplevede i efteråret

09:23

VIDEO: Mikkel Kallesøe og Nicolai Poulsen har begge tilbragt efteråret på et lejeophold. Nu er de tilbage i Randers FC, hvor de på søndag træder ind i de første afgørende.

Mikkel Kallesøe og Nicolai Poulsen er begge produkter af Randers FC's ungdomsarbejde, og begge har i en ung alder får masser af spilletid for De Blå Heste.

Derfor er det med en speciel følelse i maven, at de på søndag skal kæmpe for overlevelse med den klub, der har formet dem som spillere.

Læs også Randers-træner: Spillerne er ved at være trygge

- Det betyder lidt ekstra for os, at vi har været her så længe, og at klubben betyder så meget for os. Og det håber jeg i hvert fald, man kommer til at se over de to kampe, at man virkelig brænder for det og vil klubben det bedste, siger Nicolai Poulsen.

Det betyder lidt ekstra for os, at vi har været her så længe, og at klubben betyder så meget for os. 

Nicolai Poulsen

Betydningen af de to playoff-kampe mod FC Helsingør er da heller ikke gået hen over hovedet på dem.

- Jeg vil ikke sige, jeg er nervøs, men der er lidt kriller i maven. Det må jeg ærligt indrømme, siger Mikkel Kallesøe, inden Nicolai Poulsen tilføjer.

- Spændt. Ja, man ved jo godt, hvad der er på spil. Og selvom det bliver svært at nyde kampene, så synes jeg stadigvæk, man skal glæde sig til, at man kan sikre klubben en ny overlevelse, og det vil vi jo rigtig gerne.

Lejeophold gav hår på brystet

Efter masser af kampe til begge spillere, varslede sidste forårssæson og starten af efterårssæsonen nye tider. Daværende træner Ólafur Kristjánsson begyndte at kigge andre veje, og derfor blev både Kallesøe og Poulsen lejet ud til henholdsvis Viborg FF og norske Sarpsborg 08.

Her oplevede begge spillere stor succes. Mikkel Kallesøe fik fuld spilletid på yndlingspositionen højre back, mens Nicolai Poulsen var fast inventar på midtbanen, da Sarpsborg både fik bronze i Tippeligaen og sølv i Norges pokalturnering.

Da 2017 blev til 2018 vendte de to hjem til Randers, og returen har været en god oplevelse for dem begge.

- Jeg synes, den har været god. Både for mig, men også for Mikkel, som har spillet en masse, og det var jo det, vi sukkede efter, inden vi tog afsted. Og det er selvfølgelig altafgørende, at man får den her spilletid, når man stadigvæk er en ung spiller. Især Kallesøe er jo lidt yngre end mig, og det er jo vigtigt, at man kan få det, så man kan udvikle sig, lyder det fra Nicolai Poulsen.

Siden Mikkel Kallesøe er vendt tilbage har han igen været at finde på kanten, hvor han har taget over efter Vladimir Rodic, der blev solgt til Silkeborg IF.

- Selvfølgelig skulle jeg lige vænne mig til at spille kant igen, i modsætning Viborg-tiden, hvor jeg spillede højre back. Det har i hvert fald været godt at få noget regelmæssig spilletid. Så det har været en god oplevelse, da vi lige kom igennem de første par kampe og fik lidt mere styr på det, siger Kallesøe.

- Mon ikke Saba er i spil?

03:56

VIDEO: Hør hele interviewet med cheftræner Rasmus Bertelsen her, hvor han - med en vis nerve - ser frem til kampene mod FC Helsingør.

Luk video

Der gik et gys igennem Randers-fansene, da Saba Lobjanidze i sidste kamp måtte udgå med en skade efter en soloaktion, hvor han kom galt afsted.

Den georgiske profil trænede med for fuld ved dagens træning på Viborgvej, men det er stadig en hemmelighedsfuld cheftræner, der blev bedt om at vurdere, hvorvidt Lobjanidze er klar til søndagens kamp.

- Han har lige gennemført træningen i dag uden de store problemer, så mon ikke han er i spil til på søndag?, siger Rasmus Bertelsen.

Saba Lobjanidze udgik med en skade i sidste weekends kamp mod Lyngby. Heldigvis for Randers viste skaden sig ikke at være alvorlig. Foto: Anders Kjærbye - Ritzau Scanpix

Mon ikke han er i spil? Han er en forholdsvis vigtig brik for jer...

- Ja, mon ikke han er i spil, lyder det med et smil fra cheftræneren.

Den første playoff-kamp mellem FC Helsingør og Randers FC spilles søndag klokken 17:00 i Helsingør. Returkampen spilles på BioNutria Park søndag den 13. maj.

Humøret var højt i Randers i dag! Hør hele interviewet i videoen øverst i artiklen, hvor Bashkim Kadrii og Mads Agesen undervejs hyler de to Randers-drenge helt ud af den.