Efter Randers-exit: Keller vender hjem til Viborg

Christian Keller har fået styr på fremtiden efter Randers FC-farvel

Foto: Henning Bagger - Scanpix

​I sidste uge fik Christian Keller ophævet sin kontrakt med Randers FC, og nu har midtbanespilleren fundet sin nye arbejdsgiver.

Den tidligere Randers FC-anfører har skrevet kontrakt med Viborg FF, som han også spillede for tilbage i 2002-2005.

Konesagen er blevet diskuteret 
35-årige Christian Keller har de seneste måneder været den måske mest omdiskuterede fodboldspiller herhjemme. Ikke på grund af præstationerne på banen, men fordi han indledte et forhold til holdkammeraten Jonas Borrings ekskone. 

  Foto: Viborg FF

SE OGSÅ: Christian Keller er færdig med Randers FC

- Sagen omkring hans privatliv har vi selvfølgelig også diskuteret og overvejet grundigt internt. Vi har inddraget personer internt samt gode eksterne samarbejdspartnere i processen, og alle ser positivt på, at vi har fået tilknyttet en dygtig fodboldspiller, således vi står endnu stærkere til at opnå vores målsætninger, siger Morten Jensen, der er direktør i Viborg FF, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Christian Keller har de seneste fem år været en stor profil i Superligaen. Det er vi sikre på, at han bliver igen med sit store engagement og sin professionelle indstilling. Vi løfter i flok, og jeg ved, at Christian vil være med til at gå forrest.

08:08

Christian Keller taler ud, efter han fik sin kontrakt med Randers FC ophævet.

Luk video

Keller kontaktede Viborg FF
Viborg-direktøren fortæller, at Christian Keller selv kontaktede sin gamle arbejdsgiver i håbet om et samarbejde.

- Alle spillere, der har ydet en stor indsats i den grønne trøje, er vi åbne for at gå i dialog med, så da Christian kontaktede mig i sidste weekend i forhold til at komme tilbage til os, så vi positivt på det. Vi havde en dialog med Christian allerede i 2011, da han vendte tilbage til Danmark efter en flot karriere i udlandet, men dengang var vi i en økonomisk usikker situation. Nu er vi glade for at have Keller tilbage, og der er ingen tvivl om, at han med sin rutine, styrke og lederegenskaber er med til at øge konkurrenceniveauet i truppen, siger Morten Jensen.

Christian Keller i Randers FC

Christian Keller fik sin Randers FC debut den 9. august 2011 i en Europa League kamp mod FC Dudelange fra Luxembourg. Det er i alt blevet til 145 førsteholdskampe og fire mål for Christian Keller i Randers FC.

Taknemmelig for chancen
Christian Keller glæder sig til at trække den grønne trøje over hovedet igen og komme tilbage på fodboldbanen.

SE OGSÅ: Randers FC efter Keller-farvel: Nu ser vi fremad

-Jeg er meget glad og taknemmelig over at få chancen i Viborg. Det er en klub og by, der betyder meget for mig, og jeg er klar til at give alt for den grønne trøje igen. Der er blevet talt åbent og ærligt omkring min situation, og jeg føler mig meget velkommen i klubben. Nu glæder jeg mig til at få fuldt fokus på fodbolden igen, og jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger Christian Keller.

OVERBLIK OVER KONESAGEN I RANDERS FC

9. marts 2016
* Randers FC meddeler, at Jonas Borring af personlige årsager har fået fri på ubestemt tid.

11. marts
* Jonas Borring fortæller til Ekstra Bladet, at "personlige årsager" dækker over, at holdkammerat og anfører i Randers - Christian Keller - har indledt et forhold til Borrings kone, som Borring stadig bor sammen med, selv om parret er ved at blive skilt.
* Randers FC tager anførerbindet fra Christian Keller som følge af sagen. Mads Fenger udpeges som ny anfører.
* Randers bekræfter, at klubben kort før sagens opblussen har forlænget kontrakten med Jonas Borring.

12. marts
* Jonas Borring slår over for flere medier fast, at han ikke vil spille på hold med Keller igen.
* Randers FC-direktør Michael Gravgaard slår fast, at klubben ikke kan fyre Christian Keller på baggrund af sagen.
* Christian Keller siger til BT, at han ikke kan se nogen grund til, at han skal forlade Randers.

13. marts
* Randers FC taber til Brøndby uden hverken Keller eller Borring i truppen. Træner Colin Todd vrager Keller til kampen og henviser til, at spillertruppen aktuelt ikke har respekt for Keller.
* Direktør Michael Gravgaard håber, at dialog kan skabe en løsning. Sagen kræver tid, slår han fast.
* Alexander Fischer fortæller, at han og de øvrige spillere har haft et møde om sagen, og han slår fast, at spillertruppen overvejende sympatiserer med Borring i sagen.

16. marts
* Randers ryger ud af pokalturneringen efter en tæt kamp mod FCK - igen uden Borring og Keller. Borring har stadig orlov, og Keller er igen valgt fra af træner Colin Todd.

18. marts
* Christian Keller siger til BT, at han kun vil spille fodbold i Randers. Når og hvis han stopper i Randers, er karrieren slut.

20. marts
* Randers spiller tredje kamp i træk uden Borring og Keller som følge af sagen. Keller er igen fravalgt, Randers taber hjemme til Viborg. Randers-spiller Mads Agesen siger efterfølgende, at han håber, der snart findes en løsning, idet holdet godt kunne bruge begge spillere - eller i det mindste én af dem - på banen.

23. marts
* Randers FC meddeler, at klubben er blevet enig med Jonas Borring om at ophæve kontrakten. Direktør Michael Gravgaard lader forstå, at der reelt ikke var et alternativ, selv om han gerne havde set Borring tilbage i truppen.

1. april
* Træner Colin Todd siger til TV3 Sport, at så længe han er træner, vil han ikke bruge Christian Keller på banen.

7. april
* Bestyrelsen i Randers FC er stærkt utilfreds med Colin Todds udmeldinger i konesagen og gør det klart, at sådanne udtalelser ikke vil blive tolereret fremadrettet.

29. april
* Jonas Borring præsenteres som ny spiller i Brøndby, kontrakten er toårig.

4. maj
* Colin Todd stopper i Randers. Han siger med tydelig henvisning til konesagen, at ingen enkeltstående sag er årsag til hans farvel. Christian Keller håber, at Todds farvel kan betyde, at vejen til spilletid åbnes for ham.

23. maj
* Randers FC præsenterer den tidligere FC Nordsjælland-træner Ólafur Kristjánsson som ny cheftræner. Sportschef Ole Nielsen afviser, at Kellers fremtidige rolle har været på bordet under forhandlingerne med den nye træner.

20. juni
* Randers FC meddeler på sin hjemmeside, at kontrakten med Keller er ophævet et år før udløb. Klubben tror ikke på, Keller kan komme tilbage som den profil, han tidligere har været. Keller, der tidligere har udtalt, at han ikke kunne se sig selv spille andre steder end i Randers, siger, at han nu vil overveje, hvad fremtiden skal bringe. 

27. juni
Christian Keller skriver kontrakt med Viborg FF.

Kilde: Ritzau