Den finske midtbanemotor: Når jeg spiller får jeg selvtillid

Joni Kauko lader til at være blevet en fast bestanddel af Randers FC's midtbane. Og det styrker hans tro på sig selv, lyder det

02:24

I sommeren 2016 hentede Randers FC den finske midtbanespiller Joni Kauko til klubben. Han skulle være med til at udfylde det tomrum, som Christian Keller havde efterladt, da han forlod Randers FC.

I sin første sæson for kronjyderne fik Kauko dog aldrig den store betydning for holdet, som Keller havde haft. I alt blev det blot til 21 optrædener, og i blot ni af disse blev det til 90 minutter på banen.

Nu lader tingene dog til at have vendt for den høje finne. Da Randers FC søndag vandt 1-0 over AGF, var det nok en gang Joni Kauko på banen i hele kampen, for niende gang i denne sæson. Kun en knæskade i september betyder, at det ikke er blevet til flere kampe.

- Nu spiller jeg, og det er selvfølgelig en god ting for mig. Jeg synes, jeg hele tiden har taget et skridt opad og jeg har forsøgt at træne hårdt, lød det efter kampen fra Joni Kauko, som dog ikke var meget for at få sig selv i fokus.

Læs også AGF-angriber om for få mål: På et tidspunkt vender det

- Men nu drejer det sig ikke så meget om mig eller andre. Nu drejer det sig kun om holdet, og i dag var en holdpræstation, og det er det vigtigste for mig. 

Kauko blev hentet til Randers fra den tyske klub Energie Cottbus. Tidligere har han tørnet ud for FSV Frankfurt og finske FC Lahti, og den 27-årige, solide midtbanemand har ikke ladet sig slå ud af den hårde første sæson i Randers. 

Læs også Gravgaard tager ændringer i sin stilling op til overvejelse

- Når du spiller, får du mere selvtillid. Sådan er det også for mig. Igennem hele min karriere har jeg normalt spillet hele tiden. Hvis jeg har haft nogle tilbageslag, har jeg altid kæmpet mig tilbage i start-11'eren. Så det er ikke nogen stor ting for mig, jeg ved at min plads er dér. 

Joni Kaukos kontrakt med Randers FC udløber efter denne sæson.