Christian Keller er færdig i Randers FC

Randers FC og Christian Keller ophæver samarbejdet

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Christian Keller har spillet sin sidste kamp for Randers FC.

Den tidligere anfører er blevet enig med klubben om at ophæve samarbejdet, der det seneste halve år har været noget turbulent, efter det kom frem, at Christian Keller havde indledt et forhold til Jonas Borrings ekskone.

SE OGSÅ: Randers FC skiller sig af med en keeper og henter en ny

Randers FC har i dag, mandag, første træning forud for den kommende sæson i Superligaen, hvor Ólafur Kristjánsson er ny cheftræner i klubben. Og det bliver altså uden Christian Keller, der ikke har spillet en betydningsfuld kamp for Randers FC, siden sagen kom frem. Den daværende træner, Colin Todd, rev anførerbindet af midtbanespilleren og tilkendegav, at Christian Keller ikke ville få spilletid, så længe han var træner i klubben. 

Sportschef: En fælles beslutning
- Vi har brugt den seneste tid på gennemgribende at vurdere truppen og de enkelte spilleres fremtidsudsigter, og ud for Christian Kellers navn har vi konkluderet, at vi ikke tror på han vil kunne komme tilbage og blive den profil for Randers FC han tidligere har været. Dels har han været væk fra kampene i Superligaen i længere tid, og dels har andre spillere grebet chancen i Christians fravær, siger sportschef Ole Nielsen i Randers FC i en pressemeddelelse.

02:40

Her kan du se reaktioner fra Randers FC-lejren efter Christian Kellers exit

Luk video

- Dermed vil han starte ”bagerst i feltet”, og formentlig ikke kunne se frem til meget spilletid i den kommende sæson. Vi har forelagt Christian vores vurderinger, og på den baggrund kom vi fælles frem til, at det bedste for alle parter vil være at skilles i fred og fordragelighed.

Skal karrieren fortsætte?
Hovedpersonen fortæller, at han nu skal bruge den kommende tid på at vurdere, om karrieren skal fortsætte eller ej. 

08:08

Se et interview med Christian Keller

Luk video

- Jeg er blevet præsenteret for mine sportslige udsigter i Randers FC og indset, at jeg vil have en lang vej for at kunne spille mig til en plads på holdet. Jeg er derfor kommet frem til den konklusion, at det bedste for både klub og mig selv vil være at stoppe samarbejdet. Jeg ville selvfølgelig gerne have bevist, at jeg kunne kæmpe mig tilbage, men omvendt har jeg jo også selv kunnet konstatere, at andre er vokset i mit fravær, siger 35-årige Christian Keller og fortsætter:

- Med min alder og kun et års kontrakt tilbage, har jeg set det fornuftige i at få min kontrakt med Randers FC ophævet. Jeg vil så bruge den kommende tid til at tygge på, hvad fremtiden skal indebære, om det bliver med eller uden fodbold.

Christian Keller:

Christian Keller fik sin Randers FC debut den 9. august 2011 i en Europa League kamp mod FC Dudelange fra Luxembourg. Det er i alt blevet til 145 førsteholdskampe og fire mål for Christian Keller i Randers FC.

Dermed spiller hverken Christian Keller eller Jonas Borring i Randers FC længere. Jonas Borring fik tidligere på ophævet sin kontrakt med klubben, da han ikke ønskede at spille der, så længe Christian Keller var der. Jonas Borring har fundet sig en ny arbejdsgiver, og han skal i den kommende sæson tørne ud for Brøndby IF.

Overblik over konesagen i Randers FC

9. marts 2016
* Randers FC meddeler, at Jonas Borring af personlige årsager har fået fri på ubestemt tid.

11. marts
* Jonas Borring fortæller til Ekstra Bladet, at "personlige årsager" dækker over, at holdkammerat og anfører i Randers - Christian Keller - har indledt et forhold til Borrings kone, som Borring stadig bor sammen med, selv om parret er ved at blive skilt.
* Randers FC tager anførerbindet fra Christian Keller som følge af sagen. Mads Fenger udpeges som ny anfører.
* Randers bekræfter, at klubben kort før sagens opblussen har forlænget kontrakten med Jonas Borring.

12. marts
* Jonas Borring slår over for flere medier fast, at han ikke vil spille på hold med Keller igen.
* Randers FC-direktør Michael Gravgaard slår fast, at klubben ikke kan fyre Christian Keller på baggrund af sagen.
* Christian Keller siger til BT, at han ikke kan se nogen grund til, at han skal forlade Randers.

13. marts
* Randers FC taber til Brøndby uden hverken Keller eller Borring i truppen. Træner Colin Todd vrager Keller til kampen og henviser til, at spillertruppen aktuelt ikke har respekt for Keller.
* Direktør Michael Gravgaard håber, at dialog kan skabe en løsning. Sagen kræver tid, slår han fast.
* Alexander Fischer fortæller, at han og de øvrige spillere har haft et møde om sagen, og han slår fast, at spillertruppen overvejende sympatiserer med Borring i sagen.

16. marts
* Randers ryger ud af pokalturneringen efter en tæt kamp mod FCK - igen uden Borring og Keller. Borring har stadig orlov, og Keller er igen valgt fra af træner Colin Todd.

18. marts
* Christian Keller siger til BT, at han kun vil spille fodbold i Randers. Når og hvis han stopper i Randers, er karrieren slut.

20. marts
* Randers spiller tredje kamp i træk uden Borring og Keller som følge af sagen. Keller er igen fravalgt, Randers taber hjemme til Viborg. Randers-spiller Mads Agesen siger efterfølgende, at han håber, der snart findes en løsning, idet holdet godt kunne bruge begge spillere - eller i det mindste én af dem - på banen.

23. marts
* Randers FC meddeler, at klubben er blevet enig med Jonas Borring om at ophæve kontrakten. Direktør Michael Gravgaard lader forstå, at der reelt ikke var et alternativ, selv om han gerne havde set Borring tilbage i truppen.

1. april
* Træner Colin Todd siger til TV3 Sport, at så længe han er træner, vil han ikke bruge Christian Keller på banen.

7. april
* Bestyrelsen i Randers FC er stærkt utilfreds med Colin Todds udmeldinger i konesagen og gør det klart, at sådanne udtalelser ikke vil blive tolereret fremadrettet.

29. april
* Jonas Borring præsenteres som ny spiller i Brøndby, kontrakten er toårig.

4. maj
* Colin Todd stopper i Randers. Han siger med tydelig henvisning til konesagen, at ingen enkeltstående sag er årsag til hans farvel. Christian Keller håber, at Todds farvel kan betyde, at vejen til spilletid åbnes for ham.

23. maj
* Randers FC præsenterer den tidligere FC Nordsjælland-træner Ólafur Kristjánsson som ny cheftræner. Sportschef Ole Nielsen afviser, at Kellers fremtidige rolle har været på bordet under forhandlingerne med den nye træner.

20. juni
* Randers FC meddeler på sin hjemmeside, at kontrakten med Keller er ophævet et år før udløb. Klubben tror ikke på, Keller kan komme tilbage som den profil, han tidligere har været. Keller, der tidligere har udtalt, at han ikke kunne se sig selv spille andre steder end i Randers, siger, at han nu vil overveje, hvad fremtiden skal bringe. 

Kilde: Ritzau