Chok: Cheftræner og direktør færdig i Randers FC

Randers FC opsiger samarbejdet med cheftræner Ricardo Moniz. Samtidig siger direktør Michael Gravgaard sit job op

Kommerciel direktør Michael Gravgaard (t.v.) og cheftræner Ricardo Moniz stopper i Randers FC. Foto: Bo Amstrup - Scanpix / TV2 ØSTJYLLAND

Ricardo Moniz kom til Randers i oktober. Mindre end fire måneder senere er han fortid hos kronjyderne. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Michael Gravgaard har sagt sit job op, men fortsætter foreløbig i sin stilling. Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 3

Superligaklubben Randers FC fyrer cheftræner Ricardo Moniz, og samtidig har sportslig og kommerciel direktør Michael Gravgaard opsagt sin stilling.

Vi må desværre erkende, at Randers FC og Ricardo efter vores mening ikke er et godt match.

Per Hastrup, bestyrelsesformand

- Det er en bestyrelsesbeslutning, og den kommer fordi, der er forskellige opfattelser af spille- og ledelsesstil. Vi tror ikke, Ricardo Moniz er cheftræneren, der kan føre Randers FC til overlevelse i Superligaen. Vi må desværre erkende, at Randers FC og Ricardo efter vores mening ikke er et godt match, siger bestyrelsesformand i Randers FC Per Hastrup i en pressemeddelelse.

06:30

VIDEO: - Jeg tog min rolle op til genovervejelse. Der er ingen sure miner, siger Michael Gravgaard om sin exit.

Luk video

Det øvrige trænerteam fortsætter med Rasmus Bertelsen i spidsen. Derudover glider talentchef Peter Elstrup ind i teamet på ubestemt tid.

Her analyserer TV2 ØSTJYLLANDs fodboldekspert, Nick Horup, træner-fyring og Gravgaard-exit i Randers FC.

Fortsætter i opsigelsesperioden

I kølvandet på trænerfyringen har sportslig og kommerciel direktør Michael Gravgaard valgt at opsige sin stilling.

- Jeg blev orienteret om bestyrelsens beslutning vedrørende opsigelsen af Ricardo, og den har jeg taget til efterretning. Jeg er virkelig ked af, at Randers FC igen skal ud og finde ny cheftræner, men jeg ved beslutningen er taget med stor omhu og omtanke. Jeg har med baggrund i den beslutning også taget min egen rolle op til overvejelse og har meddelt bestyrelsen, at klubben skal finde en anden sportslig og kommerciel ansvarlig, siger Michael Gravgaard og forsætter:

Læs også Moniz om Randers FC-fyring: Konfrontation blev afgørende

- Byen og adressen her betyder meget for mig, og det vil den altid gøre, og derfor skal ingen betvivle min vilje til at ville det bedste for Randers FC, også i min opsigelsesperiode. Det har ikke været nogen nem beslutning, og jeg vil gøre mit allerbedste for at afslutte mine opgaver på bedst mulig vis.

05:08

VIDEO: - Vi tror ikke på, at Ricardo er den rigtige til at få os væk fra sidstepladsen, siger Per Hastrup, der er bestyrelsesformand i Randers FC.

Luk video

Michael Gravgaard fortsætter altså sit virke som sportslig og kommerciel ansvarlig for Randers FC i opsigelsesperioden.

- Der er stadig nogle dage tilbage af dette transfervindue, og vi har fuld tillid til, at Michael gør sit bedste for Randers FC, uagtet at vi i nærmeste fremtid skal reorganisere vores setup. Vi vil sammen med Michael finde ud af, hvornår tidspunktet er rigtigt i forhold til de opgaver, der er presserende, hvorefter Michael derefter kan træde tilbage som sportslig og kommerciel direktør for Randers FC, siger Per Hastrup.

Randers FC har på sidstepladsen i Superligaen 14 point for 19 kampe, hvilket er to færre end FC Helsingør på 13.-pladsen.

Randers indleder forårssæsonen 10. februar ude mod FC København.

21:50

VIDEO: Nick Horup lavede i november et længere interview med den hollandske træner. Se eller gense det her. 

Luk video