Amerikansk valg: - Trump taler grimt, men jeg håber, han vinder

Hvis man ser bort fra manden og forsøger at spotte politikken bag, så har Trump udrettet meget godt, mener østjysk Trump-støtte

De sidder med god afstand på god corona-manér, men alligevel er hyggestemningen på plads hos Konservativ Ungdom (KU) i Aarhus. 

Tirsdag aften var de samlet seks personer for at følge præsidentvalget i USA. Og hos de fleste konservative unge var der ingen tvivl om, hvem de hepper på: 

- Trump stillede i 2016 op med en lang række sager og dem har han også gennemført. Han har for eksempel sørget for, at vi i Europa ikke bare slapper af, men betaler vores Nato- bidrag, siger Sebastian Kaimson, der er formand for KU i Aarhus.


Oprindeligt skulle ungdomspolitikerne have mødtes til et tværpolitisk arrangement med unge fra de andre partier, men på grund af COVID-19 blev det aflyst. I stedet mødtes KU´erne privat. 

- Vi skal følge med i valget og have det hyggeligt, smiler Sebastian Kaimson. 

Skærmbillede 2020-11-03 kl. 22.07.24


Se politikken, ikke manden

Også partifælden Anders Krojgaard Lund (K), der stiller op til folketinget for Konservative håber, at Donald Trump bliver genvalgt som præsident. Ikke fordi, han som sådan, bryder sig specielt meget om manden, men fordi, han er enig, i den politik Trump har ført.  

- Det er USA og det er et lidt specielt land. Trump er en reality star, der er blevet præsident, men jeg kan godt se politikken bagved, forklarer Anders Krojgaard Lund, der er fra Horsens. 

- Man skal nok se bort fra manden, for han er ikke en mand, som ret mange kan sympatisere ret meget med, men han har også noget politik, hvis man graver i det. Hvis man ser, hvad har udrettet, så er det nogle ting, jeg kan identificere mig med. 

Blandt andet har Donald Trump i sin tid som præsident sænket skatterne og boostet amerikansk økonomi, lyder det fra folketingskandidaten. 

Taler grimt

Men selvom Donald Trump ifølge Anders Krojgaard Lund har gjort gode ting for USA og verdensøkonomien, så kunne den unge folketingskandidat godt drømme om, at han som person var mere sympatisk. 

- Jeg kunne virkelig godt tænke mig, at han var en god mand, som var sympatisk og demokratisk anlagt og rar at høre på. Det er han ikke, siger Anders Krojgaard Lund. 

- Men jeg vil hellere have en usympatisk person der har i mine øjne den rette politik end en sympatisk person, der ikke får udrettet det, der skal til.

Donald Trump har givet amerikansk økonomi et boost og det er også godt nyt for østjyske virksomheder, der eksporterer til USA, mener Anders Trojgaard Lund (K)
Donald Trump har givet amerikansk økonomi et boost og det er også godt nyt for østjyske virksomheder, der eksporterer til USA, mener Anders Trojgaard Lund (K) Foto: Saul Loeb - Scanpix

Der er en grænse

På trods af at Anders Trojgaard Lund kan acceptere mange af Trumps fejl, så er der også en grænse. 

- Jeg kan se igennem fingre med, at han taler grimt og er lidt fjollet og fjoget og har en mærkelig måde at iscenesætte sig selv. Men jeg har meget svært ved at se igennem fingre med det, når han begynder at angribe demokratiets grundpiller, lyder det. 

- Hvis han begynder at anfægte valgresultatet eller fortsætter sine vanvidsangreb på pressen, så synes jeg, det er virkelig problematisk. 
.Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Lige nu
borgmester Jacob Bundsgaard

liveblog COVID-19 LIVE: Pressemøde om genåbningen af Aarhus klokken 10.00

Niels Rasmussen

AGF-fan håber at kunne deltage i tilskuer-forsøg: Det er jo det, vi lever for