Corona blandt politikerne: Sådan forhandles finansloven

I alt er 17 folketingspolitikere i isolation efter corona-smitte på Christiansborg. Man forhandlingerne fortsætter.

Fem folketingspolitikere er foreløbig testet positiv for COVID-19; Tre fra de Konservative, én fra Venstre og en socialdemokrat. Derudover har 12 folketingspolitikere valgt at gå i selvisolation eller lade sig teste, fordi de i større eller mindre grad kan have været eksponeret for smitten.

- Det er selvfølgelig rigtig alvorligt og vi skal først og fremmest sige god bedring til de kolleger, som er ramt, siger Jens Joel (S), folketingsmedlem valgt i Østjylland.


Næsten halvdelen af regeringens ministre er i selvisolation og også statsminister Mette Frederiksen (S) har været sammen med én af de ministre, der nu har symptomer.

Disse politikere er gået i isolation

Kan ikke lukke folketinget

Situationen har betydet, at Folketinget indfører restriktioner for, hvor mange tilhørere der må være ved møder. Selve det politiske arbejde fortsætter imidlertid på trods af smitteudbruddet og det er der en helt bestemt grund til.

- Der skal noget lovgivning til og hjælpepakkerne skal vedtages. Vi skal sikre, at vi holder hånden under resten og samfundet og derfor kan vi ikke lukke fuldstændig ned for arbejdet i folketinget, forklarer Jens Joel.

Jens Joel er ikke blandt de politikere, der er gået i isolation efter smitteudbruddet på Christiansborg.
Jens Joel er ikke blandt de politikere, der er gået i isolation efter smitteudbruddet på Christiansborg. Foto: Socialdemokraterne


En større del af arbejdet vil dog fremover foregå elektronisk.

- Jeg har her til aften et forhandlingsforløb, som er flyttet over på Skype og det samme kan vi gøre med mange af vores andre forhandlingsforløb, siger Jens Joel.

Disse politikere er testet positiv for COVID-19


Fysisk afstemning

Dog er der visse ting, som kræver en afstemning i folketingssalen for at blive vedtaget og i de tilfælde er politikerne nødt til at møde fysisk op.

- Vi har ikke et elektronisk system til at stemme og derfor er vi nødt til at gå derned, men det gør vi jo så også med afstand under forholdsregler.

Forud for regeringen venter et af årets helt store forhandlingshøjdepunkter – nemlig finanslovsforhandlingerne. Her mødes mange politikere fra alle partier typisk med regeringen i forhandlinger der ofte varer i timevis. Men sådan kan det nok næppe foregå corona-forsvarligt i år, så hvad vil regeringen gøre?

- Det er nok klart, at det her finanslovsforløb bliver anderledes end dem, vi hidtil har kendt, erkender Jens Joel.

- Det vil blive med brug af nye metoder, men sikkert også med fysiske møder bare i større lokaler og mindre nærkontakt. 

142592339_702487210432877_8282048361084212641_o

Børn fryser: 100 poser med overtøj og støvler på vej til vuggestuer og børnehaver

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

politibil

Tyve brød ind i hus, imens familie var hjemme

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt