Podcast: Forgiftet på plejehjem

Den 14. marts 2022 bliver en midaldrende kvinde ansat på et plejehjem i Randers anholdt og varetægtsfængslet. På det tidspunkt har flere beboere på stedet været indlagt med forgiftninger adskillige gange. Tre af dem har været tæt på at dø, en ér død. Vi undersøger, hvad der er op og ned i den mystiske igangværende sag på Plejecenter Tirsdalen.

Afsnit 1 - Mistanken

Der er noget helt galt på Plejecenter Tirsdalen i Randers. Vores journalist Mads Otte modtager et helt afgørende tip, der leder ham på sporet af, hvad der kan vise sig at være en meget alvorlig forbrydelse. Mens han forsøger at grave sig ned i den største historie, han nogensinde har skrevet om, holder politiet kortene helt tæt ind til kroppen.

Afsnit 2 – Døden nær tre gange

En ældre kvinde, der bor på Plejecenter Tirsdalen, er på ganske kort tid døden nær hele tre gange. Og hun er ikke den eneste beboere, der ryger ind og ud af hospitalet i samme periode. En kommer aldrig derfra i live. Vi undersøger, hvordan det kan gå til, at fire beboere fra samme plejehjem - og samme afdeling - bliver indlagt med forgiftninger.

Afsnit 3 – Den mistænkte

I snart fire måneder har en midaldrende kvinde, der har arbejdet på Plejecenter Tirsdalen i Randers, siddet varetægtsfængslet i en lille celle i arresten. Hun er sigtet for et drab og tre drabsforsøg. Hvem er den kvinde, der står overfor så grove anklager - og risikerer at sidde fængslet resten af sit liv?

Afsnit 4 – Anklageskriftet - ét drab og syv drabsforsøg

Efter mange måneders stilhed er der endelig afgørende nyt i sagen om forgiftningerne på Plejecenter Tirsdalen. Vi kender nu de helt konkrete anklager imod den tiltalte kvinde, og vi ved, hvad politiet mener, hun står bag. Vi har nemlig fået anklageskriftet. 

Afsnit 5 - Dødsengel

Motivet er dét, vi alle venter på. Hvordan kan en person, som har viet sit liv til at pleje andre, få sig selv til at slå ihjel og gå fra at være sundhedsperson til drabsperson? Hvis det altså er det, hun er? Det undersøger vi nærmere i dette afsnit af Forgiftet på Plejehjem, hvor psykolog og criminal profiler, Florence McLean, kommer med sine bud på mulige motiver i en sag som denne.

Afsnit 6 - Uskyldig?

I 1997 ryster en sag om plejehjemmet Plejebo på Vesterbro hele verden. En kvinde bliver sigtet for underslæb, tyveri og 22 drab begået mod beboere. Men sigtelserne mod hende ender med at blive droppet. Hvordan kan politiet tage SÅ meget fejl? Og kan det også ske i sagen om Plejecenter Tirsdalen?

Afsnit 7 - Forklaringen

Retssagen er nu omsider i gang. Nu får vi de svar, som vi i månedsvis har søgt i den mystiske sag på Plejecenter Tirsdalen i Randers. For hvordan forklarer den 60-årige kvinde og sosuhjælper, at hun sidder på anklagebænken tiltalt for nogle af de groveste forbrydelser, et menneske kan begå?

Afsnit 8 - Flyder det med medicin?

Kan det virkelig passe, at medicinen flyder frit på plejecenter Tirsdalen?
Ifølge den 60-årige sosu-hjælper, der er tiltalt for drab og drabsforsøg i den mystiske sag på Plejecenter Tirsdalen, er det på grund af rod med beboernes medicin, at hun tog medicin med hjem. Så er det er i virkeligheden dét, der er grunden til, at fire beboere er blevet forgiftet?

Afnit 9 - Mor var ikke klar til at dø

Vi har nu hørt alle vidner og anklagemyndigheden har lagt beviserne frem. Hemmelige video-aflytninger er blevet afspillet. Og de pårørende til ofrene fra Plejecenter Tirsdalen har i retten genlevet deres livs værste mareridt. Hvad kan vidnerne fortælle af banebrydende nyt? Og hvad siger døtrene til dén kvindelige beboer, som politiet mener, er blevet slået ihjel? 

Afsnit 10 - 16 år for dødsvold og drabsforsøg

Nu er den her. Dommen. Retten har talt, og den 60-årige sosu-hjælper, Susanne Hein Kristensen, er fundet skyldig i drabsforsøg og grov vold med døden til følge. Hun er blevet frifundet for den værste anklage, nemlig drab. Men hun skal 16 år i fængsel. Hvad siger de pårørende til ofrene? Og er det her det endelige punktum i sagen om forgiftningerne på Plejecenter Tirsdalen i Randers?

Vært: Marie Ødum
Journalist: Mads Otte
Klipper: Anders Worre
Lyddesigner: Jakob Franck Jensen
Redaktør: Thomas Skov

Produceret af Frekvens Media for TV2 ØSTJYLLAND