Elever planter træer for klimaet: - Vi skal passe på jorden

Folkeskole- og gymnasieelever hjalp fredag hinanden med at plante træer til fordel for miljøet.

07:29

VIDEO: Gymnasieelever fra Viby Gymnasium og tredjeklasseselever fra Bakkegårdsskolen i Trige tog i dag skovlen i egen hånd, og plantede træer ved Aarhus Nord. Se hele indslaget her.

Fredag fik Aarhus flere træer og mere skov.

Gymnasieelever fra Viby Gymnasium og tredjeklasseselever fra Bakkegårdsskolen i Trige tog nemlig skovlen i egen hånd, og plantede træer ved Aarhus Nord.

Læs også Letbanen kører for ustabilt: 1000 færre pendlere hver dag

- Træer er nemlig gode for vandmiljøet, biodiversiteten, det giver flot natur og så er det altså også godt for miljøet, forklarer Peter Søgaard, der er biolog ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Det fungerer som en CO2-støvsuger. Vi kan trække CO2 ud af atmosfæren, og trække det ind i træerne i stedet for. Det er godt for klimaet.

Peter Søgaard, biolog ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune

- Det fungerer som en CO2-støvsuger. Vi kan trække CO2 ud af atmosfæren, og trække det ind i træerne i stedet for. Det er godt for klimaet, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Og spørger man gymnasieeleverne, er det meget vigtigt, at vi tænker på at mindske CO2-udledningen nu.

Læs også Svindler snuppede Jyttes opsparing: Ingen hjælp at hente fra banken

- Vi skal passe på jorden og miljøet. Det er os og de næste generationer, der skal være her, så det er godt at vedligeholde det og forbedre det. Vi har kun et sted at være, så vi skal passe på jorden, siger Anne Kristine Nørholm, der går i 3. U. på Viby gymnasium

01:50

VIDEO: Hoppe i vandpytter, sove i shelter og lave mad over bål. Naturen byder på en masse oplevelser, men nutidens børn er langt mindre udendørs end tidligere generationer. Det er en skam, mener man på Egebakkeskolen i Brabrand - og derfor var undervisningen den 5. september 2019 rykket udenfor.

Luk video

FN's Verdensmål

At plante flere træer, er et af FN’s verdensmål, fordi det har mange gavnlige effekter. Men det er også vigtigt, at klimaforandringerne bliver spiselige for borgerne, mener Peter Søgaard.

- Det er en meget håndgribelig måde at håndtere klimaforandringerne på, og man kan se med sine egne øjne, at man har gjort noget godt for miljøet, siger han.

Læs også Genbrugsstation har klar mission: Brænd mindre – genbrug mere

Udover Aarhus Kommune står også Growing Trees Network Foundation bag arrangementet.

- Vi gør det, fordi vi skal have plantet en masse skove i Danmark. Med de her træer bliver det til såkaldt folkeskov, hvor det bliver privatpersoner, virksomheder og fonde, der donerer træerne, siger formand Lars Heiselberg Vang Jensen.

05:34

VIDEO: Vi er hurtige til at råbe op, når vi hører om de store, truede dyr i udlandet, som vi kender fra Disney-film. Men hvad med de arter i vores egen natur, der er pressede? Dem findes der masser af, og i Silkeborg gør man nu en indsats for at hjælpe en række truede sommerfugle-arter. Se indslaget fra den 3. september 2019 her.

Luk video

De kan også hjælpe

For lærer Rikke Lyngs fra Bakkegårdsskolen i Trige, er det vigtigt at vise eleverne, at de kan være med til at hjælpe i kampen mod klimaforandringerne.

Læs også Kvinde dræbt i trafikulykke

- Jeg håber, at de får øje på, hvad de kan gøre, for at hjælpe klimaet i den rigtige retning, og at de kan se, at de har en mulighed for at hjælpe det hele lidt på vej, siger hun.

Aarhus Kommune planlægger, at byen skal vokse med 3000 hektar skov i fremtiden.

04:37

VIDEO: Kollerup Enge skal forvandles til et vådområde. Komplet med biodiversitet, rent vand og lækre stier. Se indslaget fra den 22. august 2019 her. Foto: Søren Larsen 

Luk video