White Pride bag uro i København

Den århusianske hooligangruppe spillede onsdag aften en hovedrolle i slagsmål i forbindelse med landskampen i København.

Den ekstremt højreorienterede århusianske hooligangruppe White Pride var rigt repræsenteret, da der onsdag aften opstod uroligheder og slagsmål i forbindelse med Danmarks fodboldlandskamp mod Ungarn i Parken i København. Det skriver Århus Stiftstidende.

I alt blev 69 danskere anholdt, og ifølge avisens oplysninger er 15 af dem tilknyttet White Pride eller en anden hooligangruppe, Århus Casuals.

- Vi havde fået nogle efterretninger om, at der kunne blive uroligheder, og vi havde politifolk med kendskab til White Pride herovre for at assistere ved landskampen. Der var flere kendte fans - risk fans - fra Århus, der blev anholdt, og de var en del af de uroligheder, der var, siger lederen af Københavns Politis særlige hooligangruppe, politikommissær John Lorentzen til avisen.

Flere værtshuse blev smadret og adskillige slagsmål brød ud på og omkring Strøget. I alt blev 134 personer anholdt. Det er det højeste antal nogensinde i forbindelse med en dansk landskamp.