Weekend med tropenat og torden

30 graders varme og tropenat i weekenden

Det bliver en varm start på weekenden. Fredag kommer solen til at skinne over hele landet, og temperaturen vil ligge mellem 25 og 30 grader, lover DMI.

- Varmest bliver det nok i det jyske, og selvom det efterhånden kan blæse en smule op fra sydøst, bliver det en rigtig fin sommerdag. Natten til lørdag kan vi forvente tropenat, hvor temperaturen ikke kommer under de 20 grader mange steder, siger vagtchef Frank Nielsen.

Lørdagen starter med en masse varme, men om eftermiddagen kommer der tordenbyger og skyer nogle steder i landet.

- En koldfront vestfra vil komme ind over den jyske vestkyst lørdag morgen, hvor vi øst for Storebælt vil få en meget varm start på dagen, der hurtigt kommer tæt på de 30 grader. Det holder indtil midt på eller sidst på eftermiddagen, hvor der så vil komme nogle skyer og regnbyger, som vil nå hovedstadsområdet til aften, vurderer Frank Nielsen.

Det er altså ifølge vagtchefen med at komme ud at nyde vejret tidligt på dagen, da det næppe bliver til grill-vejr lørdag aften.

Søndag bliver i den lidt køligere ende med en del sol dog med lokale byger og temperaturer på mellem 20 og 24 grader med jævn vind fra vest.