Wammen: Stop strejken nu

Pædagogstrejken i Århus rammer børnene og deres forældre hårdt. Derfor bør de ansatte genoptage arbejdet, mener borgmester Nicolai Wammen.

Strejken blandt pædagogerne og pædagogmedhjælperne i Århus Kommune bør stoppe hurtigst muligt. Det mener byens borgmester, Nicolai Wammen (S).

- En masse børnefamilier kommer i klemme. Børnene bliver stressede af at skulle passes forskellige steder, og forældrene har svært ved at passe deres arbejde. Derfor opfordrer jeg pædagogerne til at gå på arbejde igen, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I morgen torsdag forventes et stort flertal i Århus Byråd endeligt at vedtage det omstridte budgetforlig, der rummer besparelser for i alt 410 millioner kr. indenfor blandt andet børne- og ældreområdet. Ifølge Nicolai Wammen er der ingen tvivl om, at budgettet bliver vedtaget, og derfor giver det ingen mening at fortsætte pædagogstrejken.

- Som byråd bliver vi nødt til at vise ansvar ved at gennemføre besparelserne. Når det er sket, bør pædagogerne respektere den demokratiske beslutning, siger Wammen.

Tirsdag aften besluttede de århusianske pædagoger at fortsætte strejken resten af ugen. På fredag tager de stilling til, om de også nedlægger arbejdet i næste uge.

EKSTRA:Følg dagens begivenheder og få de nyeste informationer om strejker og blokader på vores særlige hjemmeside <STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/minisites.asp?SideId=1219">Aktioner mod besparelser</A></STRONG>