Wammen: - Misforståelse om Århus

Statsministeren kommenterede en misforståelse, da han angreb Århus Kommunes integrationspolitik, siger borgmester Nicolai Wammen (S).

Borgmesteren i Århus, Nicolai Wammen (S), afviser, at kommunen skulle have planer om at fortælle, hvordan virksomheder indretter sig for at tage hensyn til religion.

Århus Kommune har heller ikke planer om at ansætte en imam eller lave en kampagne om ytringsfrihed, når man taler om religion. Det understreger borgmesteren, efter at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) onsdag angreb kommunerne Århus og København for at være på vildspor i integrationspolitikken.

Ifølge borgmesteren i Århus er forslag fra en gruppe borgere ved en misforståelse blevet forvekslet med kommunens holdning, selv om borgmesteren har afvist de ovennævnte forslag.

- Det undrer mig, at statsministeren kører med på den. Integrationspolitikken i Århus er baseret på et medborgerskab med lige rettigheder og pligter og ikke på religion. Religion er som udgangspunkt en privat sag, siger Wammen. /ritzau/