VU og KU vil have ministre fyret

En række ministre bør skiftes ud, mener VU og KU. Karen Jespersen foreslås som borgmesterkandidat i Århus.

En række af regeringens centrale ministre bør overlade ministerbilen til nye kræfter, ellers ender det borgerlige regeringsprojekt med at løbe ud i sandet.

Det mener Venstres og Konservativ Ungdom. Helt nøjagtigt bør Karen Jespersen (V), Carina Christensen (K), Jakob Axel Nielsen (K), Helge Sander (V) og Ulla Tørnæs (V) snarest muligt tjekke ud. Enten er de ikke synlige nok, eller de forvalter deres ministerier forkert, mener KU og VU, skriver Berlingske Tidende.

- Hvis vi skal sikre, at Villy Søvndal ikke bliver finansminister og Helle Thorning-Schmidt ikke bliver statsminister, så er det helt afgørende, at vi får det stærkest mulige hold, siger VU-formand, Thomas Banke.

Det bemærkelsesværdige er, at KU-formand Rune Kristensen bakker fuldt op om, at Anders Fogh Rasmussen (V) og Lene Espersen (K) burde fyre de nævnte ministre.

- Hvis man vil sætte det stærkeste hold, er der altid nogen, som må vige pladsen for andre, der er dygtigere eller er bedre til at kommunikere budskaberne, og man skal ikke være bange for at sige »tak for indsatsen« til de hér folk.

Udmeldingen kommer i forbindelse med, at Berlingske Tidende har ladet de to ungdomspolitikere sætte deres eget ministerhold. På holdet figurerer hverken Bertel Haarder (V) eller Eva Kjer Hansen (V). De to ungdomspolitikere kræver dog ikke en fyring af de to. Der er bare ikke plads til dem i deres holdopstilling. De foreslår som det mest naturlige, at de fyrede ministre ser sig om efter en karriere i lokalpolitik.

- Karen Jespersen kunne blive en fremragende borgmesterkandidat i Århus. De har problemer med alt dét, hun kan finde ud af med ghettodannelser, integration og ekstremisme. Helge Sander har været en god borgmester før. Jakob Axel Nielsen kunne stille op i Aalborg. Carina Christensen i Middelfart, siger Thomas Banke (VU), og igen bakkes han op af Rune Kristensen (KU).

Ingen af de berørte ministre havde i går lyst til at udtale sig.