Vreden vendt mod regeringen

De strejkende pædagoger i Ny Silkeborg roser byrådet men langer hårdt ud efter indenrigs- og finansministrene.

Arbejdsnedlæggelsen blandt pædagoger og pædagogmedhjælpere i Ny Silkeborg er nu åbenlyst vendt mod regeringen, mens den nye kommunes sammenlægningsudvalg (det nye byråd) får anerkendende ord fra de strejkende.

I en udtalelse fra et stormøde, som de strejkende holdt onsdag aften, hedder det:

'Indenrigs- og finansministrene fremturer med kynisme, nedværdigelse og ydmygende og fornærmende udtalelser om det fag, vi repræsenterer... De sidder i deres elfenbenstårn med deres på det tørre og afviser at anerkende realiteterne ude i virkeligheden.'

Om de lokale politikere i Ny Silkeborg lyder det derimod anderledes forsonende:

'Vi ankerkender til fulde borgmesterens og sammenlægningsudvalgets flertals store bestræbelser på at begrænse skaderne for børn og ansatte i børneinstitutionerne'.

Efter de aktionerendes opfattelse er der især tale om uacceptable forringelser for de 0 til 6 årige børn i Ny Silkeborg.

På gårdsdagens møde blev det besluttet at genoptage arbejdet fredag.

Få flere oplysninger på vores særlige hjemmeside <STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/minisites.asp?SideId=1219">Aktioner mod besparelser </A></STRONG>og dens <A href="http://www.tv2oj.dk/MiniSites.asp?SideId=1215"><STRONG>underside om Ny Silkeborg</STRONG></A><STRONG>.</STRONG>

<STRONG></STRONG>

Se mere i dagens og aftenens udsendelser på TV2 | ØSTJYLLLAND.