Vraget Syddjurs-borgmester: Det største bedrag

Indtil i går troede venstremanden Claus Wistoft, at han var ny borgmester. Men sådan gik det ikke. Se tv-indslag her.

Hele syv dage efter kommunalvalget valgte Socialdemokraterne i Syddjurs at løbe fra den konstitueringsaftale, de på valgaftenen havde indgået med den borgerlige fløj.

I stedet indgik Socialdemokraterne en alliance med SF og Det Radikale Venstre. Den nye aftale betyder, at Jesper Mathiesen (S) efter nytår kan indtage borgmesterkontoret i stedet for Claus Wistoft.

Under valgkampen var det Ninna Thomsen, og ikke Jesper Mathiesen, der var spidskandidat for Socialdemokraterne. Men nu ser det altså ud til, at det højst overraskende bliver Jesper Mathiesen, der skal lede Syddjurs Kommune i de kommende fire år.

- Det man laver her, det er i virkeligheden det største bedrag af alle. Man forsøger at indsætte en person, der ikke har været præsenteret som borgmesterkandidat for hverken medlemmer af Socialdemokratiet eller vælgerne. Et sådant tillidsbrud kan ikke undgå at give knaster i samarbejdet, siger den vragede Venstre-borgmester Claus Wistoft til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Du kan se et tv-indslag om den overraskende borgmesterskifte og et interview med socialdemokraternes Ninna Thomsen ved at klikke i boksen ovenfor til højre.