Voldsmand løsladt - ingen pladser på institutioner

Trods sigtelser for vold og røveri er en 16-årig dreng blevet løsladt på grund af pladsmangel på sikrede institutioner.

Der er ikke pladser nok på landets sikrede ungdomsinstitutioner.

Med den begrundelse valgte en dommer ved byretten i Randers at løslade en 16-årig dreng, der er sigtet for to overfald i nærheden af byens rutebilstation.

Den 16-årige er sigtet for vold og trusler mod en to år yngre dreng, og for at have begået røveri på åben gade søndag aften. Her blev en 20-årig kvinde truet til at udlevere en taske med forskellige personlige ejendele. I forbindelse med røveriet truede den 16-årige ifølge politiet kvinden med, at han havde en pistol.

Under tirsdagens grundlovsforhør ville dommeren varetægtsfængsle den unge voldsmand, men på grund af pladsmanglen på de sikrede institutioner ville det kun være muligt at sætte drengen i en almindelig arrestcelle. Og den løsning syntes dommeren ikke om. Derfor blev drengen løsladt.

- Sådanne løsladelser begrænser vores muligheder for at efterforske sagerne. Samtidig mindskes vores muligheder for at få standset de unge kriminelle, siger vicepolitikommissær ved Østjyllands Politi i Randers, Hans Kortbek, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

LÆS OGSÅ:
<a href="http://tv2oj.dk/vis_nyhed.asp?AjrDcmntId=14134">Ung kvinde truet til at aflevere Gucci-taske (21/5-07)</a>