Virksomheder kræver Kattegatbro

TV 2 | ØSTJYLLAND har spurgt de største virksomheder, om de vil have en bro. Svaret er et klart ja.

Fire ud af fem virksomheder synes, at en fast forbindelse over Kattegat er en god idé. Det viser en helt ny rundspørge, som TV 2 | ØSTJYLLAND har lavet i samarbejde med Rambøll.

Lederne af de 194 største offentlige og private virksomheder i Østjylland er blevet spurgt om deres holdninger til bro og infrastruktur, og 102 har svaret.

- Broen vil give en kortere rejsetid mellem København og Århus, og det vil betyde, at det bliver lettere at tiltrække gode musikere og lærere til konservatoriet. Det er vigtigt, hvis vi ikke skal sakke bagud i forhold til København, siger Astrid Elbek, der er uddannelseschef på Det Jyske Musikkonservatorium.

- Staten af en af vores vigtigste samarbejdspartnere, og hovedkontorerne ligger jo i København. Derfor vil vores virksomhed få meget ud af hurtigere transporttid. Desuden vil det give større opland at kunne rekruttere medarbejdere i, siger administrerende direktør i Systematic Software Engineering A/S, Michael Holm.

Desuden mener seks ud af ti virksomheder, at en ny bro vil give mulighed for at øge omsætningen.

TV 2 | ØSTJYLLAND har meget mere om erhvervslivets ønsker i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.

Husk desuden, at vi arrangerer en høring om Kattegatbroen på Odder Højskole tirsdag den 5. februar. Det kan du læse meget mere om ved at <a href="http://tv2oj.dk/kattegatbro_hoering.asp" target="_blank">trykke her</a>.

TV 2 | ØSTJYLLAND's særlige hjemmeside om Kattegatbroen