Vinterferie bliver ikke vinterlig

Forårsvejr i vinterferien

Selvom uge syv for mange er ensbetydende med vinterferie, bliver der ikke meget vinter over vejret hverken i Østjylland eller resten af landet.

I stedet begynder ugen mildt, og allerede mandag kan temperaturen snige sig op på otte graders varme, fortæller vagthavende meteorolog Michael Skelbæk fra DMI.

- Der er absolut ikke meget vinter over det. Det mest vinterlige, vi kan hive ud af vejrudsigten, er, at der måske kommer nogle dage med nattefrost. Men der kommer ingen sne og ingen frost om dagen, siger han.

- Som udgangspunkt bliver det mildt i starten af ugen med fint solskinsvejr. Men som ugen går, bliver det en tand koldere med flere skyer på himlen, fortæller Michael Skelbæk.

Mandag vil de fleste formentlig vågne op til en overskyet himmel, men i løbet af dagen klarer det op, og solen kigger frem.

I Østjylland bliver det tørt og først skyet vejr, men i løbet af dagen klarer det op med nogen eller en del sol. Temperaturerne bliver op til 8 grader og jævn til hård nordvestlig vind, der aftager og bliver let til frisk. Mandag aften og nat byder også på tørvejr.

Det samme ser ud til at blive tilfældet tirsdag, som ifølge vagtchefen ser ud til at blive "en rigtig pæn solskinsdag".

- Det skyldes, at vi har et meget massivt højtryk liggende med centrum over Irland, og det sender mild luft frem til os. Det får vi lov at nyde godt af mandag og tirsdag, forklarer Michael Skelbæk.

Når højtrykket begynder at bevæge sig ned til den centrale del af Europa, slår vinden om, og det bliver en anelse køligere fra onsdag og frem mod weekenden, hvor temperaturen falder et par grader, og der kommer flere skyer, når man kigger op.

- Det bliver fire-fem grader varmt. Det positive er, at det holder tørt. Fredag bliver det måske lidt koldere endnu med mellem to og fem grader, fortæller Michael Skelbæk.

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier

Jakob Ellemann-Jensen

Ellemann vil åbne til maj efter vaccination af alle over 50 år

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere