Villumsen bliver midlertidig politisk ordfører for Enhedslisten

Nikolaj Villumsen er ny politisk ordfører for Enhedslisten, mens Pernille Skipper er på barsel

Foto: Keld Navntoft - Scanpix

Fra i dag, tirsdag, hedder Enhedslistens politiske ordfører Nikolaj Villumsen.

Helt som ventet har partiets folketingsgruppe valgt at konstituere udenrigsordføreren som politisk ordfører, mens Pernille Skipper er på barsel.

- Jeg vil kaste alle kræfter ind i at sætte en solidarisk og grøn dagsorden, siger Nikolaj Villumsen, der er valgt i Østjyllands Sotrkreds, i en pressemeddelelse.

Læs også Østjyske øjne kigger med ved omstridt tyrkisk afstemning

- Regeringen mener, at vejen frem for Danmark er at bruge milliarder på skatterabatter - med klart mest til de rigeste. Jeg er meget uenig. Jeg synes, vi skal have et mere lige Danmark.

Pernille Skipper afbryder dog sin barsel i nogle uger for at deltage i valgkampen op til kommunalvalget 21. november. Derefter går hun på barsel igen i december og januar.

Læs også Erdogan anklager østjysk politiker: Han taler til terrorister

Det er den 51-årige Jesper Kiel, der vikarierer for Pernille Skipper i Folketinget. Han er medlem af byrådet i Svendborg og folketingskandidat på Fyn - og har også tidligere været vikar i Folketinget.

Enhedslisten har som eneste parti i Folketinget ikke en partiformand- eller leder. Det er derimod den politiske ordfører, der tegner partiets linje i medierne og partilederdebatter.

Læs også Enhedslisten: Flygtninge-lift bør være lovligt

Pernille Skipper overtog posten i maj 2016 fra Johanne Schmidt-Nielsen, der på grund af partiets rotationsprincip ikke kan genopstille ved næste folketingsvalg.

Skipper har været medlem af Folketinget siden 2011. Den 33-årige politiker er gift med journalisten Oliver Routhe Skov.