Vil uddanne flere elever

Nye centre skal få flere gennem uddannelsen

Fra 1. september vil eleverne på erhvervsskolerne få mulighed for at få ekstra hjælp til at gennemføre deres uddannelse.

Det skal ske ved, at der bliver oprettet såkaldte praktikcentre, hvor de enkelte skoler skal koordinere elevernes praktikforløb.

Eleverne får fremover mulighed for at skrive kontrakt med skolen, og derefter er det skolens ansvar at eleverne får relevant praktisk erfaring.

- Vi håber, at de fleste elever derved får mulighed for at komme i praktik ved en virksomhed, men det kan vi ikke love endnu, siger Annette Lauridsen, direktør for Aarhus Tech, til TV 2 | ØSTJYLLAND og tilføjer:

- Men det vil betyde, at vi kan uddanne flere, fordi flere har mulighed for at gennemføre deres uddannelse. Vi håber, at kunne få de virksomheder med, som måske tidligere havde svært ved at have en elev for en hel periode. Nu kan de virksomheder for eksempel have en elev i et kortere forløb.

Aarhus Tech vil have praktikcentre på 16 af skolens uddannelser.

På de uddannelser, hvor der ikke er et praktikcenter, vil skolen samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner, som har.