Vil sætte strøm på togene

Kæmper for elektrificering af jernbane

02:13

Der er i dag opsat enkelte stolper med el-ledninger ved Aarhus Hovedbanegård. På resten af strækningen mellem Fredericia og Aarhus er det dog kun muligt for diesel-tog at komme frem.

1 af 2

Der skal snarest muligt køre eldrevne tog på jernbanestrækningen Fredericia-Aarhus-Aalborg.

Det mener Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), der har inviteret transportministeren og en række repræsentanter for bl.a. erhvervslivet og regionerne til et møde i Aarhus i dag, mandag.

I forvejen er der sat strøm til togstrækningen mellem København og Padborg ved grænsen. Tidligere i år har Folketinget besluttet, at også strækningen Esbjerg-Lunderskov skal elektrificeres.

Står det til Jacob Bundsgaard, skal strækningen mellem Fredericia og Aalborg også snarest muligt kobles på el-nettet. Dermed bliver hele den østjyske hovedstrækning med stationer i bl.a. Horsens, Skanderborg, Aarhus og Randers elektrificeret.

- Det er vigtigt at sikre, at hovedbanenettet nord for Fredericia til Aarhus/Aalborg hurtigst muligt bliver koblet på det moderne, elektrificerede banenet i resten af Danmark og Europa. I det videre arbejde er det derfor afgørende at se på hvilke strækninger, der giver den største samfundsmæssige værdi ved en elektrificering, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Se mere om det østjyske ønske om elektrificering i tv-indslaget øverst på siden.