Vil redde gammel færge

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt vil have kulturministeren til at redde gammel træfærge på Randers Fjord.

Den gamle træfærge 'Udbyhøj' på Randers Fjord skal bevares. Det mener det randrusianske folketingsmedlem Morten Messerschmidt (DF).

Han har derfor henvendt sig til kulturminister Brian Mikkelsen (K) og opfordret ham til at finde de penge, der er nødvendige for at bevare færgen som et slags museumsskib.

'Udbyhøj' blev for godt to uger siden afløst af en ny og moderne kabelfærge på ruten ved udmundingen af Randers Fjord. 'Udbyhøjs' ejere - Rougsø og Nørhald kommuner - satte derefter den gamle træfærge til salg.

Foreningen Dansk Færgebevaring frygter dog for 'Udbyhøjs' skæbne, hvis den kommer på private hænder. Foreningen opfordrer derfor de to kommuner til at give færgen væk, så den kan omdannes til museumsskib. Et ønske, de to kommuner indtil videre ikke har efterkommet.

LÆS OGSÅ:<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14821"><STRONG>Strid om gammel færge (19/7-06)</STRONG></A><STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14758">Ny færge på Randers Fjord (11/7-06)</A></STRONG>