Vil opspore HIV-smittede

For hver 3. nyopdagede hiv-smittet er der en partner, som er smittet uden at vide det. Læger vil bremse spredningen af hiv med mere smitteopsporing

Når læger ved Skejby Sygehus tilbyder hiv-smittede at foretage smitteopsporing blandt patientens nuværende og tidligere patnere, finder de mange nye hiv-smittede. For hver tredje nyopdagede hiv-smittet er der en partner, som er smittet uden at vide det.

Det viser en ny undersøgelse, som Infektionsmedicinsk Afdeling Q ved Århus Universitetshospital, Skejby, står bag.

Ud fra de 30 hiv-smittede, som tog imod tilbuddet på Skejby, blev der fundet frem til yderligere 11 smittede ved at opspore og teste deres nuværende eller tidligere seksualpartnere.
Det vil altså sige, at for hver tredje hiv-smittet, fandt man frem til én mere ved at teste deres tidligere partnere. Og lægerne fremhæver, at det er godt for en succesfuld behandling af de smittede, at man finder dem, før sygdommen fører til AIDS.

Undersøgelsen viser også, at smitteopsporingen varetages på forskellig måde på de danske hospitaler. Forskerne konkluderer, at der er brug for mere turbo på smitteopsporingen herhjemme og for at gøre fremgangsmåden mere ensartet landet over.