Vil hjælpe familie til at adoptere plejedatter

Børns Vilkår m.fl. kræver i åbent brev til Familieministeren at Carina Christensen, kons. går ind i sag om plejebarn fra Nimtofte. Læs brevet her.

De skulle have sagt farvel til hinanden i dag.

Århus kommune kræver at Peter og Inger Bornemann Sejr afleverer den 6-årige pige, de har i familiepleje, men plejeforældrene meldte afbud på grund af sygdom.

Århus Kommune har krævet at den 6 årige pige i dag skulle afleveres på kommunen. Familien har sagt nej og nu frygter de at politiet kommer og fjerner pigen.

Børns Vilkår har i samarbejde med Red Barnet, Foreningen Adoption og Samfund, Socialpædagogernes Landsforbund og socialrådgiver Trine Bryld i dag skrevet et åbent brev til familieministeren, hvor de anmoder hende om at gå ind i sagen.

Tina Bryld siger i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND at Århus Kommunes håndtering af sagen er - noget af det værste hun nogensinde har set.

Nederst på denne side er et link til brevet.

<B>Baggrund</B>
I fem år har pigen boet hos familien. Og det med succes. Fra at være et forsømt barn er hun nu en pige i rigtig god udvikling. Det er både læger, psykologer, pædagoger og sagsbehandlere enige om. Alligevel siger adoptionsnævnet nej til at hun må blive der. Og det ryster Børns Vilkår

Sagen kom første gang frem i Dags Dato i marts. Den biologiske mor ønskede at bortadoptere pigen. Peter og Inger Bornemann Sejr ville gerne adoptere hende, men fik at vide at der ikke var nogen garanti for, at de fik lov. Derfor ønskede de at fortsætte som plejefamilie og på den måde sikre at pige kunne blive boende hos dem. Et ønske, der fik alvorlige konsekvenser.

Myndighederne satte spørgsmåltegn ved familiens reelle interesse i pigen og besluttede at hun skal fjernes fra familien og senere bortadopteres til en anden familie.

Århus kommune forsøgte i går at hente pigen uden held. Nu frygter familien at kommunen kommer igen.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19:30

<a href="http://www.bornsvilkar.dk/BornsVilkar/Nyheder/NytfraBornsVilkar/Abentbrevtilfamilieministeren.aspx" target="_blank">Klik her og læs hele brevet til Familieministeren</a>