Vil have taxiers fart ned

Nyt århusiansk taxametersystem skal indføres i hele landet, mener et flertal i Folketinget.

I Århus er Taxanævnet nu enige med byens taxiselskaber om et nyt system, hvor det ikke er farten, men den tid, en chauffør har brugt på en tur, der er afgørende for betalingen.

Transportordfører for Det Konservative Folkeparti, Henriette Kjær, vil have det nye system tvunget igennem til samtlige taxiselskaber landet over.

- Det er fuldstændig vanvittigt, at man kan tjene flere penge, jo hurtigere man kører. Det er simpelthen oplagt, at vi bør lave nogen fælles retningslinjer og ændre loven, uden at de lokale taxinævn mister deres indflydelse, siger Henriette Kjær og henviser til indimellem selv at have oplevet eller have hørt om chauffører, der bevidst bryder færdselsloven.

Et flertal blandt folketingets transportordførere bakker Henriette Kjær op i, at man fra Christiansborgs side bør kunne sørge for, at der kommer fælles retningslinjer på området.

- Jeg synes, det er en fremragende idé. Vi har længe været på jagt efter taxijunglen. Det er jo helt mystisk at belønne chauffører for at køre stærkt, det vil være langt bedre at lave et system, der belønner dem for at køre stabilt, siger Martin Lidegaard fra de radikale, der ligesom transportordførere fra Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti ser positivt på at lave fælles retningslinjer for taxibranchen. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15665">Taxaselskaber vil have farten ned (17/10-06)</A></STRONG>