Vil have håndværkerfradrag tilbage

Afskaffelsen af boligjobordningen har været hård for østjyske virksomheder

02:37

1 af 2

Afskaffelsen af det såkaldte håndværkerfradrag har ramt de østjyske virksomheder hårdt.

Sådan lyder meldingen fra formanden for Dansk Byggeri i Østjylland, Michael Ancher.

Håndværkerfradraget - officielt kaldt boligjobordningen - blev afskaffet af regeringen ved årsskiftet. Dermed kan private ikke længere trække udgifter til håndværkere fra i skat.

Ifølge Michael Ancher har afskaffelsen af ordningen betydet, at der er blevet længere mellem opgaverne i den østjyske byggebranche. En række virksomheder har derfor måttet fyre medarbejdere, ligesom de ikke har brug for nye lærlinge.

- De små og mellemstore firmaer ligger underdrejet, for de har ikke noget at lave. De kan ikke se frem i tiden. Det er træls for dem, at de har måttet afskaffe en del folk i december og januar på grund af, at boligjobordningen stoppede, siger Michael Ancher til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Frygter for fremtiden

Tilbage i november fortalte flere håndværkere på TV 2 | ØSTJYLLAND om deres frygt for fremtiden, efter at det var blevet besluttet ikke at forlænge boligjobordningen.

Ifølge Michael Ancher havde de ret i deres bange anelser:

- Det har vist sig at holde stik. Én ting er, at medarbejderne ikke har noget at lave. Noget andet er, at de unge mennesker, der har været inde på korttidsaftaler, de ryger ud til det uvisse. For der er ikke rigtigt nogen, der ved, hvad der sker - og ordrebøgerne er ikke fyldte.

Se en del af interviewet med Michael Ancher i videoen øverst i artiklen.