Vil forhindre hvid hjemmehjælp

Skarp politisk kritik af tilbud om hvid hjemmepleje i Århus. Læs nyhed, se et af firmaerne svare på kritikken, se politiske reaktioner på sagen og læs den afslørende rapport her.

Århus Kommune skal blive bedre til at pointere, at der ikke må diskrimineres, når borgerne efterspørger hvid hjemmehjælp. Det mener Folketingsmedlem Morten Østergaard Integrationsordfører, Århus, Rad. V.

Den ansvarlige rådmand, Dorthe Laustsen Rådmand, Sundhed og Omsorg, Århus Kommune, SF
påpeger, at det ikke er kommunens skyld, at der sker fejl.

De kommunale ansate ved nemlig godt, at man skal svare "nej" til borgernes ønsker om at få en hjemmehjælper ud som er 100 % dansk. Begge er nu enige om at der skal sættet ind over for medarbejderne i hjemmeplejen. De skal vide, hvad de skal svare, når borgerne beder om en "hvid hjemmehjælp".

<B>Baggrund</B>
Hvis kunderne beder om det, lover to private hjemmehjælps- firmaer i Århus, at de kun sender hvide hjemmehjælpere ud til dem. Firmaerne, "Privatplejen" og "Forenede CARE" er blevet afsløret i, at de ikke sender hjemmehjælpere med anden etnisk herkomst end dansk, hvis borgerne ber om det.

Lederen af "Privatplejen" afviser at det skulle være sket, i så fald er det sket uden hendes viden.

Det andet firma, forenede CARE, erkender, at man tilbyder hvid hjemmehjælp, men ønsker ikke at lade sig interviewe om den praksis.

Klik her og læs hele undersøgelsen: <a href="http://www.mangfoldighedsnetvaerket.dk/undersogelser.htm" target="_blank">"Forskelsbehandling i hjemmeplejen 2"</a>

<a href="http://www.tv2oj.dk/vis_nyhed.asp?AjrDcmntId=13886" target="_blank">
Læs artikel: Tilbyder "hvid" hjemmehjælp 3/5-2007</a>

Se indslag, hvor lederen af et af de anklagede firmaer svarer på kritikken samt politiske reaktioner ved at klikke på de to links under denne nyhed.