Vil bekæmpe nazister med sang

Anti-nazister er klar med fællessang, når VU i Århus mandag aften holder omdiskuteret møde med nazister.

Nazister skal bekæmpes med sang.

Sådan lyder det fra en række organisationer forud for det stærkt omdiskuterede debatmøde mandag aften mellem medlemmer af Venstres Ungdom i Århus og medlemmer af nazistpartiet DNSAP.

Venstres Ungdom vil under aftenens møde diskutere politik med nazisterne. Men står det til anti-nazisterne, skal der slet ikke debatteres.

- Nazister er folk, der mener, at det er i orden eksempelvis at slå venstrefløjsaktivister ned udelukkende på baggrund af deres holdning. Det er folk, som mener, at jøder, negere og alle andre, der ikke har den 'rigtige' hudfarve, ikke skal have samme betingelser som os andre, siger Sarah Victoria Bruun fra Socialistisk Ungdomsfront i Århus til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hos Venstres Ungdom hilser man sangprotesten velkommen:

- Hvis de bare synger, har jeg ikke noget imod det. Det er jo en meningstilkendegivelse som alle alle. Og jeg er fuldstændig enig i budskabet om, at nazismen er afskyelig, og at vi skal tage afstand fra den. Så det kan jeg ikke have noget imod siger, formand for aktivitetsudvalget i VU i Århus Jens Husted TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere om sagen i mandagens nyhedsudsendelse på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.