VIDEO: Var vi gode imod dyrene i 2018?

NYTÅRSKAVALKADE DEL 2: Et svar kunne være, at vi som regel er gode mod dyr, som vi kan lide

Et kig på året, der gik, viser, at råger, måger og rotter ikke har mange venner i Østjylland. De blev jagtet med nye og giftfrie metoder:

På rastepladser, der døjer med mange rotter, blev der sat uglekasser op i 2018, for et ynglende uglepar kan i løbet af en sæson fange imponerende 3000 mus og rotter,

quote Hvorfor Fanden skal de lige sidde, hvor vi bor?

Benny Madsen

Råger kan drive naboerne til vanvid med deres konstante skrig, som en lejer på Kollerup Gods sagde:

- Hvorfor Fanden skal de lige sidde, hvor vi bor, spurgte Benny Madsen?

Derfor blev der sat fine kasser op i træerne med rågekolonier i håbet om, at egern vil flytte ind og bekæmpe dem.

Ulven deler vandene

Mange har åndet lettet op, fordi der i fire år ikke har været ulve i Østjylland, men nu kan tilhængerne af ulve glæde sig, for én enkelt ulv er i de seneste måneder blevet set bevæge sig rundt i de store sammenhængende skovområder på Norddjursland.  

Dyrene blev sluppet løs

Dyrepasseren i Ree Park var gråden nær, da han skulle sige farvel til næsehornet Mandela.

Et nyt, frit næsehornsliv i Afrika venter Mandela, der allerede under en mellemlanding fik sig en ny potentiel kæreste, der også skulle udskifte dyreparklivet med et nyt liv på den afrikanske savanne. 

De økologiske køer kom på græs, som de plejer, men mere spektakulært bliver livet fremover for Cirkus Arenas tre elefanter, der nu har optrådt for sidste gang i Østjylland.

Det var vemodigt, da næsehornet Mandela forlod Ree Park.
Det var vemodigt, da næsehornet Mandela forlod Ree Park. Foto: Ree Park

Fremover skal de nemlig bo i Knuthenborg Safaripark, hvor de kan se frem til mange år, for de er omkring de 30 år, og elefanter kan blive op til 60 år gamle. 

Alt andet end et hundeliv

En treretters påskemenu, hvabehar! Det blev serveret for en flok hunde, hvis ejere var om muligt endnu mere fornøjede, selvom der ikke var mad til dem.

Et eksempel på at der bliver gjort utrolig meget for hundene i Østjylland. Endnu en hundeskov blev også åbnet, så nu er der 35 skovområder i Østjylland, hvor hunde kan løbe rundt uden snor. 

Årets sorte plet hvad angår hunde i 2018 var, da en kvinde i Gjerlev fik en dom for vanrøgt af 61 hunde. Hun blev også dømt til ikke længere at må have hund. Billederne af de forsømte og udsultede hunde bliver svære at ryste af sig. 

400 dyr sat til salg

Er man helt vild med dyr, kunne man i 2018 købe sin egen zoologiske have. 400 dyr fordelt på 80 arter ledte i august efter ny ejer, og man kunne få hele menageriet for fire millioner.

Omtalen gav et løft i besøgstallet i den lille zoologiske have, men de helt rigtige købere, der både har penge og viden om dyr, er endnu ikke fundet, så ejerne tager en sæson mere i 2019.

Et gensyn med TV2 ØSTJYLLANDs dækning af, hvordan dyrene har haft det i 2018 viser, at ja, at vi var stort set rigtig gode mod dyrene - altså lige bortset fra dem, vi ikke kunne lide.

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 20.01.55

Advokat svindlede for over en halv million kroner – nu er han dømt

Politi

20-årigt voldsoffer erklæret klinisk død

20210209-130632-L-1920x1342we

Nyt kviktestcenter åbner fredag

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 15.03.17

Se debatten: Hvordan kan biodiversitet og dyrevelfærd hænge sammen?

x1000w-Lars S. Sørensen

Aarhusiansk webshop kåret som landets bedste

20210108-223028-7-1920x1279we

Voldsomt overfald midt i Horsens: Nu er to anholdt - to formodede gerningsmænd på fri fod

Dagens mest læste