VIDEO: Se biskoppens julehilsen til folket

Biskop i Aarhus Stift, Henrik Wigh-Poulsen, hylder forskellighed og det uperfekte i årets julehilsen

Henrik Wigh-Poulsen har flere budskaber i sin julehilsen.

Traditionen foreskriver, at biskoppen i Aarhus Stift kommer med en julehilsen til østjyderne. Det er også tilfældet i år, hvor Henrik Wigh-Poulsen har æren af at sige nogle ord til folket. 

I talen glæder biskoppen sig over alle de besøg ude i landsdelen, han har haft i det snart udløbne år. Samtidig hylder han forskelligheden og det rod, der af og til findes rundt omkring i sognene og blandt menneskene. 

Det kan godt rode lidt i folkekirken og i samfundet generelt, men det er en enorm rigdom. Julens budskab var også noget værre rod.

Henrik Wigh-Poulsen, biskop

- Det kan godt rode lidt i folkekirken og i samfundet generelt, men det er en enorm rigdom. Julens budskab var også noget værre rod med Josef og Maria ude på landevejen med Maria som højgravid rejsende på et æsel et fremmed sted, hvor ingen ville lukke dem ind. Så hun til sidst må føde i en møgbeskidt stald, lyder det fra Henrik Wigh-Poulsen i julehilsenen. 

Og det var så netop der, at Gud gav sig til kende, forklarer Henrik Wigh-Poulsen.

Skal indrette folkekirken anderledes

- Den trøst skal forkyndes her juleaftensdag, fortæller biskoppen. 

Han når også at se frem mod 2018 i sin hilsen. Et år hvor han igen glæder sig til at komme rundt i stiftet og høre om folks begejstring og problemer. 

Læs også Aarhus-biskop skal være præst for Kongehuset: - Det er overvældende

- Vi lever i en tid, hvor mange flytter mod de større byer og rejser væk fra landet. Derfor skal folkekirken også se på, hvordan den indretter sig bedst. Det er jeg opmærksom på i det kommende år.

Til slut ønsker han alle en glædelig jul og et godt nytår. 

Du kan se hele julehilsenen herunder: