VIDEO: Så hurtigt kan din ukrudtsbrænder starte en brand

Indsatsleder hos brandvæsenet demonstrerer, hvor farligt det kan være at bruge ukrudtsbrændere i denne tørre tid

Når klimaet i Østjylland er så tørt, som det er i øjeblikket, skal man være ekstra opmærksom, når man vælger at bruge en ukrudtsbrænder. Vi satte os for sammen med Beredskab og Sikkerhed at teste, hvor farlig sådan en er.

Videoen herunder viser, hvordan flammerne fra en ukrudtsbrænder på et minut starter en brand:

- Man skal være opmærksom på, hvad man laver. Der kunne reelt stå fem liter benzin på den anden side af væggen, og så ville det bare gå endnu hurtigere, siger indsatslederen Christian Nøddelund til TV2 ØSTJYLLAND.

Han og kollegerne har inden for de seneste uger været kaldt til flere brande forårsaget af ukrudtsbrændere.

VIDEO: Johnny Damgård er indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen. Han giver her gode råd til, hvordan man bruger sin ukrudtsbrænder med omtanke.

- For et stykke tid siden var jeg til en brand i Hinnerup, hvor en mand havde brugt en ukrudtsbrænder, og så fik flammerne fat i taget. Huset blev meget sod- og røgskadet, og beboerne måtte genhuses, fortæller Christian Nøddelund.

Og så sent som i går gik det galt i et stråtækt hus på Vædebrovej ved Mossø vest for Skanderborg. Her var uopmærksomhed og en ukrudtsbrænder skyld i, at huset i dag er totalt udbrændt.

Kæmpede med flammer i flere timer

- Huset er fuldstændig udbrændt. Det eneste, der blev reddet, er en nærliggende garage, siger Sune Andersen, der er indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Brandfolk fra Skanderborg, Hørning og Aarhus kæmpede i flere timer med flammerne, før der ved 21.30-tiden blev meldt ud, at branden var under kontrol.

quote Der skal ikke meget til, før der går ild i vegetationen. Der kan let være små gløder, der ligger rundt om i vegetationen, som man ikke lige opdager.

Sune Andersen, Østjyllands Brandvæsen

- Der skal ikke meget til, før der går ild i vegetationen. Man får varmet noget op, der måske har forbindelse til træværk eller andet brandbart. Der kan let være små gløder, der ligger rundt om i vegetationen, som man ikke lige opdager, siger Sune Andersen. 

Hverken mennesker eller dyr kom noget til ved branden.

Ifølge Østjyllands Brandvæsen sker det jævnligt, at ukrudtsbrændere er årsag til, at der opstår brand.

- Det kan for eksempel være, hvis man kommer for tæt på en træbeklædning eller stålbeklædning. I hulrum kan der gemme sig spindelvæv og tørre blade. Her kan ilden let få fat, siger Sune Andersen.

Undgå uheld med ukrudtsbrændere

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

Hest Molslaboratoriet MolsLab

Nu taler politiet: Derfor rejses der sag mod Molslaboratoriet

202485714_530418468305364_6297141153694246627_n

play VIDEO: Østjyske fodboldfans i rørende hyldest til Eriksen

jonas sloth fjernvarme laurbjerg

Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

20200714-125601-L-1920x1280we

Paddleboardere reddet i land på Djursland

Børnehuset Næringen i Risskov er en integreret institution med en vuggestue og en børnehave del. Sammenlagt har børnehaven 70 børn.

Børnehave genåbnet efter fund af indisk coronavariant

Dagens mest læste