Video påvirker politikerne

Det er blevet almindeligt at bruge digitale medier til at påvirke de lokale politikere. I Hinnerup forsøger amatørfotograf at forhindre udskældt byggeri.

Borgerne griber til nye metoder i kampen om at få indflydelse på de lokale politikere.

I Hinnerup har skolelærer og amatørfotograf Janus Wejdling lavet en film, som han har lagt ud på internettet og sendt direkte til byrådspolitikerne i Favrskov Kommune.

Filmen er syv minutter lang og skal være med til at forhindre et meget udskældt byggeri i byen. Det drejer som et 11,5 meter højt boligbyggeri på hjørnet af Atoregade, Pakhusvej og Ledvogtervej.

Byggeriet er højere. end lokalplanen tillader, og politikerne skal derfor lave lokalplanen om, hvis projektet skal blive til noget.

Ifølge ekspert i politisk kommunikation Bo Fibiger er det dog ikke helt uproblematisk, når borgerne tyr til de digitale medier for at påvirke den politiske proces. For når en sag præsenteres visuelt og spredes ud på nettet, er det et meget magtfuldt indstik i debatten.

- Ude på nettet kan du skabe nogle rimeligt overbevisende fremstillinger, som det kan være meget svært for politikerne at sætte sig igennem overfor.

Hinnerupborgerne nøjes dog ikke med at lægge pres på politikerne gennem filmen. Mandag aften holder de et borgermøde om sagen.

<STRONG>EKSTRA:</STRONG>Janus Wejdlings film kan ses på <A href="http://www.janusfilm.dk/" target=_blank>www.janusfilm.dk</A>