VIDEO: Nu vælter regnen ned over Østjylland

En front med store mængder nedbør er nu nået den sydlige del af regionen, hvor blandt andet Horsens-egnen har oplevet kraftige byger

00:18

Det regner voldsomt flere steder i Østjylland søndag eftermiddag. DMI har da også varslet om kraftige regnbyger og risiko for lokalt skybrud, og den sydlige del af regionen er den første, som er blevet ramt.

Video fra Østbirk ved Horsens viser, at der har været flere kraftige regnbyger, og det ventes, at fronten med den megen regn når længere nord på i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Læs også Sådan rammer kraftigt regnvejr Danmark

- Det er en front, der var over Holland og Belgien lørdag aften, som driver mod nordøst. Når den rammer Østjylland vil det formentlig være med kraftig regn med op til 35 mm på seks timer, og der er også risiko for lokale skybrud med 15 mm på en halv time, sagde vagthavende hos DMI, Lars Henriksen, til TV2 ØSTJYLLAND lørdag.

Ifølge DMIs varsel er uvejret over Østjylland fra kl. 15 og frem til kl. 18. Hele Østjylland bliver ud fra de seneste meldinger ramt. Lørdag forventede meteorologerne, at den nordligste del af regionen ved Randers kunne gå fri, men det har ændret sig.

- DMI forventer mellem 25 og 35 mm regn på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min i hele Østjylland, lyder meldingen.

Kraftig regn og skybrud kan medføre fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner samt nedsat sigtbarhed i trafikken.

Du kan se video fra Østbirk ved Horsens øverst på siden. Herunder er der mere video fra en fiskesø i samme område.

00:17 Luk video