VIDEO: Kunne vi følge med i det nye i 2018?

NYTÅRSKAVALKADE DEL 3: Uanset alder tog vi nyt ind i 2018. Vi holdt også fast i det gamle, og vi så kendte ting gjort på nye måder

07:02

VIDEO: Få et tilbageblik på noget af alt det nye, der ramte Østjylland i 2018.

Så gik der endnu et år! Lærte vi noget? Blev vi mere moderne? Tog vi nye vaner til os?

Ja, et bordel med dukker og en ny app, der hjælper blinde var blandt nyhederne i 2018. Men vi holdt også fast i det gamle, og vi så ting gjort på helt nye måder, som når bridgeklubben valgte at sætte spillebordene op i det lokale supermarked.

02:58

VIDEO: Tilbage i februar åbnede der i Aarhus et meget specielt bordel. Nemlig et bordel, hvor det ikke er rigtige mennesker men dukker, som kunderne kan benytte sig af. Video: Christine Vestergaard

Luk video

Bordel med medgørlige ansatte

Vi vender lige tilbage til bordellet med dukkerne. Artiklen på TV2 ØSTJYLLANDs hjemmeside blev en af de mest læste i 2018, og selve hotellet går vist også fint. Der er både indrettet klasseværelse og lægeklinik på bordellet, så fantasien kan få frit spil, når man(d) er sammen med de føjelige og bøjelige dukker. Forbrugeroplysning: Man må gerne slå dukkerne men ikke bide eller kradse.

Læs også Reden Aarhus: Hellere sexdukker end mennesker

Kirken på Facebook

Folkekirken har også flyttet sig i 2018, nu er det muligt via Facebook at overvære gudstjenesten og deltage i diskussioner om livets store spørgsmål som glæder, sorger og ensomhed. 

- Der er øget interesse for ny teknologi, fordi den kan hjælpe os med en masse ting, siger fremtidsforsker Birthe Linddahl. Hun nævner. at hvor det tidligere var de unge, der var mest åbne, oplever vi nu en splittelse:

Det handler i dag mere om, hvad er det for en livsstil, du har, end hvilken alder du har. 

Birthe Linddahl, fremtidsforsker

- Der er masser af ældre, der tager ny teknologi ind, hvis det er en hjælp for dem. Det handler i dag mere om, hvad er det for en livsstil, du har, end hvilken alder du har. 

Vi holder også fast i det gamle

Der bliver stadig holdt fast i forskningen i gamle jyske dialekter. Trods årtiers arbejde er forskerne på Aarhus Universitet "kun" kommet til bogstavet K.

Læs også VIDEO: Var der nogen, der talte om vejret i 2018?

- Der er stadig 30 års arbejde, før arbejdet er fuldført, fortæller lederen af Jysk Ordbog, Viggo Sørensen.

Se også hvordan vejret i 2018 var det vildeste i mands minde. 

07:06

VIDEO: 2018 vil med de mange vejrrekorder gå over i historien.

Luk video