Vibekes basset klarede testen og er nu besøgshund

Trygfonden holdt i dag optagelsesprøve til deres korps af besøgshunde. Vibeke Frandsen fra Lystrup fik sin søde basset med på holdet

00:42

Det giver en stor glæde for ældre rundt om på de østjyske plejehjem, når de får en gæst fra Trygfondens korps af besøgshunde. Fredag var der optagelsesprøve, og flere nye hunde blev optaget. En af dem var Vibeke Frandsens basset.

- Vi giver noget til nogen andre. Jeg har hende her, som er dygtig til at være social og hygge om andre mennesker, siger Vibeke Frandsen til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Hun giver ro og tryghed, og er en rolig og glad hund. Hende kan mange få meget glæde af.

01:53

Flere østjyske skoler bruger skolehunde som ekstra støtte til elever i undervisningen. I indslaget her møder du hunden Bastian, der er på Holme Skole i Aarhus. 

Luk video

Hundene tager rundt til ældrecentre, plejehjem og lignende, hvor beboerne får en god oplevelse ved at møde de firbenede venner.

- Jeg er glad for, at der er stor efterspørgsel på besøgene, og at mange har fået øjnene op for, hvor stor en oplevelse det er for de ældre. Selvom det nogle gange kun er fem-ti minutter, så betyder det meget, siger projektchef hos Trygfonden, Galina Plesner, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Hold øje med din bedste ven: Hunde rammes af dødelig parasit

Hun har flere krav til de hunde, som bliver optaget som besøgshunde.

- De skal være glade for fremmede, og skal synes, det er dejligt at blive kælet, nusset og snakket med. Og så kræver det en robust hund, forklarer projektlederen.

03:54

Se et længere interview med Galina Plesner her, hvor hun fortæller alt om Trygfondens besøgshunde. 

Luk video

Men når så de ting er på plads, så er der lagt op til et unikt møde mellem hund og menneske.

- Hundene rører mennesker og får dem med ind i nu'et. De giver dem en stor sanseoplevelse, siger Galina Plesner.

Du kan se klip fra dagens optagelsesprøve øverst på siden.