- Vi var en flok amatører

Tidligere TV2OJ-reporter ser tilbage på den første nyhedsudsendelse i 1990

03:29

1 af 2

- Vi var som galopheste, der skulle starte på et løb. Vi havde kun én ambition, og det var meget nemt: Vi ville slå TV Avisen!

Sådan forklarer TV 2 | ØSTJYLLAND-reporter Michael Dyrby den første tid på den nye østjyske tv-station i Randers tilbage i 1990.

TV 2 | ØSTJYLLAND gik for første gang i luften den 1. april 1990. Udsendelsen begyndte kl. 19.28.

Det skæve tidspunkt var ikke valgt tilfældigt. Dengang sendte TV 2 | ØSTJYLLAND samtidig med TV Avisen på DR, og ved at tage hul på nyhedsudsendelsen to minutter før konkurrenten håbede TV 2 | ØSTJYLLAND, at østjyderne ville trykke på totallet på fjernbetjeningen i stedet for ettallet.

"To minutter foran", var stationens slogan.

Se: Bundgaard: Alt kunne gå galt

Michael Dyrby er i dag nyhedsdirektør på TV 2. Trods de store ambitioner i 1990 erkender han, at de nyansatte medarbejdere på TV 2 | ØSTJYLLAND var nervøse forud for premieren for præcis 25 år siden.

- Vi var møgnervøse, og vi var spændte. Vi ville gerne det aller-allerbedste.

- Den er ligesom i alle andre virksomheder, som skal præsentere noget helt nyt, og som har øvet sig meget, meget længe. Vi var en frygtelig omgang amatører, som håbede på, at det kom til at se professionelt ud. Der var kæmpemange nerver!

TV 2 | ØSTJYLLAND fejrer onsdag aften sig selv med en direkte fødselsdagsudsendelse fra Godsbanen i Aarhus. Se hele interviewet med Michael Dyrby i videoen øverst i artiklen.